NAŠU MISICU UBILI ALBANSKI TERORISTI: Potomak je Karađorđevića i ludo je volela PRINCA, a ćerka joj je POZNATA RIJALITI UČESNICA!

Autor:

Zabava

13.02.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Životna priča Ljiljane Žikić Karađorđević nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

NAŠU MISICU UBILI ALBANSKI TERORISTI: Potomak je Karađorđevića i ludo je volela PRINCA, a ćerka joj je POZNATA RIJALITI UČESNICA!

Foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN/MEGDAN

Ljiljana Žikić Karađorđević važila je za jednu od najlepših žena na ovim prostorima, a stradala je na Kosovu i Metohiji kad je imala samo 42 godine. 

Ljiljana se 28. marta 1999. godine nakon početka NATO agresije prijavila kao dborvoljan u Vojsku Jugoslavije. Bila je dobrovoljac 125. motorizovane brigade i smeštena u blizini Peći, a poginula je kod sela Ljubenić 1. aprila 1999. godine prilikom obavljanja borbenog zadatka. Stradala je tako što je upala u zasedu albanskih terorista, zajedno sa još dva vojnika.

Ljiljana je rođenda 9. marta 1957. godine u Kragujevcu. Bila je jedno od troje dece Živka Đogovića, a nakon razvoda roditelja otišla je sa majkom u selo Žabare i odbacila prezime Đogović, te uzela majčino Žikić. 

Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Naočita i lepa pobedila je na takmičenju za Mis SR Srbije 1978. godine, iste godine ušla je u najuži izbor za "Mis Jugoslavije". Bavila se manekenstvom, a njen lik krasio je časopise širom SFRJ, nakon čega se oprogala i na filmu,  igrajući obnažena epizodne uloge u ostvarenjima "Nije nego", "Tigar", Balkan ekspres", "Grlom u jagode".

Pokušala je i da snimi ploču, a sebe je našla u pisanju poezije. Udavala se dva puta i u tim brakovima dobila šestoro dece.

Republika

Foto: FACEBOOK PRINTSCREEN

Ljiljana Žikić Karađorđević

Kako se ranije pisalo, njenoj lepoti nije mogao da odoli princ Tomislav Karađorđević, kog je upoznala 1993. godine u hramu Svetog Save na Vračaru. Nakon toga su se sreli u Torontu, gde je Ljiljana otišla kod sestre, sa namerom da tu ostane.

Ljiljana je u Kanadi objavila zbirku ljubavnih i dečijih pesama. Postala je član izdavačke kuće "Ambasadori mira" u SAD i svake godine učestvovala na Festivalu pesnika.

U Srbiju se vraća 1995. kada je saznala da je princ Tomislav teško bolestan. Prema Ljiljaninim kazivanjima njihova ljubav započela je maja 1996. godine na Oplencu. Navodno su živeli zajedno godinu dana, a princ joj je govorio da će se razvesti od svoje supruge princeze Linde. Zakođe, šuškalo se d a su se tajno verili 27. oktobra 1996. godine, prenosi "Kurir". Sve je iznenadio i njen potez kada je dodala svom prezimenu dodala i Karađorđević.

Ljiljana je svom prezimenu dodala Karađorđević. Prema jednoj verziji prezime Karađorđević je dodala jer joj je dalji predak bio Karađorđev rođeni brat Marko, a prema drugoj to je učinila zbog ljubavi prema princu Tomislavu.

Na ove spekulacije jednom prilikom se osvrnuo i princ Tomislav.

- Čuo sam i ja da postoji neka žena koja stalno priča da će se udati za mene i već sebe naziva "beogradskom princezom". Znate, "beogradska - princeza" je osoba koja piše pesme i onog trenutka kad sam shvatio da naše druženje kod nje prerasta u nešto više, rekao sam joj da više ne dolazi u Topolu. Ta žena priča svašta o mojoj supruzi Lindi, napada je, a za sebe kaže da je princeza Karađorđević. Ona jeste potomak Karađorđevića, ali ne direktno, od Karađorđa, već od njegovog brata. Znači, na neki način smo u srodstvu, tako da i kad bih hteo njome ne bih mogao da se ženim, jer pravoslavlje ne dozvoljava takvu vrstu braka. Ume ona da me pozove telefonom i da mi kaže da sam kukavica - rekao je princ, a prenosi "Wikipedia".

Republika

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Dina Galorini

Pre nego što je otišla na Kosovo i Metohiju, ostavila je decu Dinu i Alberta kod svoje bliske prijateljice. Međutim, deca su kasnije, posle Ljiljanine smrti, završila u Centru za socijalni rad. Njena prijateljica odselila se u Hrvatsku.

S obzirom da se Dina i njen brat nisu želeli razdvajati, hraniteljka Ljilja, koja se zvala kao i njihova majka, primila je oba deteta. Vest o majčinoj smrti Dini i njenom bratu saopštio je njihov ujak, majčin brat, koji je došao iz Kanade. Dina Galorini je kasnije javnosti postala poznata kao učesnica u rijalitiju "Parovi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading