NAŠ GLUMAC POSTAO VLADIKA: Svi pamte njegovu ulogu u čuvenoj seriji, a onda se ZAMONAŠIO!

Autor:

Zabava

30.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ga se sećaju iz serije "Otvorena vrata", a evo šta danas radi!

NAŠ GLUMAC POSTAO VLADIKA: Svi pamte njegovu ulogu u čuvenoj seriji, a onda se ZAMONAŠIO!

Foto: Printscreen/RTS

Rastko Lupulović, poznat po ulozi Milančeta u seriji "Otvorena vrata", ostvario je značajan uspeh kako na televiziji, tako i na filmu i u pozorištu. Dobitnik nagrade za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" na Sterijinom pozorju 1996. godine, Lupulović je bio glumac čiji su talent i potencijal obećavali sjajnu karijeru u svetu glume.

Pored svoje uspešne glumačke karijere, Lupulović se takođe bavio muzikom i bio je član benda "Kanda, Kodža i Nebojša". Međutim, uprkos tome, on je izabrao potpuno drugačiji put i posvetio se monaškom životu.

Lupulović je istakao da je njegovo obraćenje u hrišćanstvo bilo ključno za njegov životni put.

- Da, najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se - rekao je on nakon što se zammonašio 1996. godine, preneo je „Blic“.

Republika

Foto: Youtube.com/ Otvorena Vrata

Rastko u seriji "Otvorena vrata"

Nakon zamonašenja 1996. godine, Lupulović je preuzeo ime Ilarion. On je istakao da se nikada nije pokajao zbog svoje odluke, a prošle godine je imenovan za episkopa novobrdskog, vikara patrijarha Porfirija.

Nedavno je Rastkovu transformaciju iz glumca u sveštenika potvrdila i njegova koleginica Vesna Stanković. Ona je objavila fotografiju sa njim, uz deo njihovog razgovora u kome je Lupulović istakao važnost čuvanja svoje dostojanstvenosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading