Baja Mali Knindža odlikovan Ordenom Njegoša prvog reda: Priznanje stiglo na važan datum

Autor:

Zabava

09.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač je objavio i novu pesmu

Baja Mali Knindža odlikovan Ordenom Njegoša prvog reda: Priznanje stiglo na važan datum

Foto: ST/D. KADIĆ

Pevač Baja Mali Knindža dobio je veliko priznanje!

On je u Banjaluci odlikovan Ordenom Njegoša prvog reda na ceremoniji uručenja odlikovanja zaslužnih ličnosti i institucija koji su imali veliku ulogu u stvaranju i očuvanju Srpske piše 24sedam.rs

Orden Njegoša je ustanovljen 1993. godine sistemom odlikovanja Republike Srpske definisanim Ustavom Republike Srpske u kome se kaže: ordeni su javno državno priznanje Republike Srpske koje se dodeljuje licima ili instituciji za izuzetne zasluge prema državi.

Tim povodom, Baji Malom Knindži Orden je uručio predsednik Republike Srpske Milorad Dodak.

Foto: youtube.com

 

Orden Njegoša ima tri reda. Njime se odlikuju pojedinci, preduzeća, ustanove i druge organizacije za izvanredne radne podvige i zasluge u privredi, nauci i kulturi te duhovnom razvitku i opštem napretku Republike Srpske.

Pevač je u ponoć objavio novu pesmu o Republici Srpskoj, a večeras će nastupiti na Trgu Krajine na Dan Republike Srpske.

- Mirko Pajčin se izdvaja po rodoljubivim pesmama koje pronose slavu srpskog naroda širom sveta, čuva tradiciju našeg naroda i opevava naše heroje. Ono što ga izdvaja jesu njegova pokretačka energija i harizma, te ljubav prema korenima i otadžbini - navodi se u obrazloženju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading