ISPOVEST Marka Bulata: Mogli su da me ubiju na tezgi! Majka nije znala da li se vraćam živ! (VIDEO)

Autor:

Zabava

25.12.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda emisije "Ispovesti" je na našem Jutjub kanalu Republika TV!

ISPOVEST Marka Bulata: Mogli su da me ubiju na tezgi! Majka nije znala da li se vraćam živ! (VIDEO)

Foto: Republika

Pevač Marko Bulat se u ovonedeljnoj epizodi serijala "ISPOVESTI", koje se emituju na našem jutjub kanalu Republika TV, prisetio kako je živeo u vreme devedesetih, pa je rekao da je njegova majka svakodnevno strahovala da li će se kući vratiti živ posle tezge. On je ispričao da je u to vreme stopa kriminala bila toliko visoka da, kad je bio na svirkama, nije mogao da zna kojim glavama je pevao, a govorio je i o inflaciji, koja je uticala na svaku porodicu.

Foto: Youtube.com

Pevač je otkrio kako je živeo devedesetih i kako je tezgario u to vreme 

 

- O periodu devedesetih pevačice stalno pričaju i ljudima je to zanimljivo, ali nismo samo mi ti koji prepričavaju razne anegdote. Svima je to zanimljivo, bilo je to drugačije vreme od ovog danas. Pa vidite samo koliko je režiserima i producentima zanimljivo, sve serije i filmovi se vraćaju u devedesete. Za svakog je moglo da bude rizično u to vreme da bude na ulici jer je stopa kriminala bila velika. Sećam se da se moja majka plašila kad god odem na svirku. Plašila se da me neko ne ubije, glava mi je bila u torbi i nije znala da li će sin da joj se vrati živ kad ode na posao. Ne znaš kakav je čovek koji me sluša, moglo je svašta da izbije u sekundi. I tada se brzo živelo, mnogo mladih života je izgubljeno. Rizičnije je sve bilo - počeo je Bulat, pa je dalje objasnio šta je sve moglo da se zatekne na ulici:

Foto: Youtube.com

Ispovest Marka Bulata o estradi i periodu devedesetih

 


- Na svakom koraku si mogao da nastradaš! Ako se zameriš nekome u saobraćaju, izašao bi iz kola i da te za pet minuta izuje iz patika i da te izgruva. To je bila svakodnevica. Pamtim i one redove za mleko i šećer, čekalo se, morao si da se guraš, a isto je bilo i s benzinom. Čuješ gde ima benzina, pa se tamo zaputiš i ne znaš da li će da ostane nešto za tebe kad stigneš s bonovima. Ljudima je bila plata pet maraka, pa su preko sindikata dobijali meso i bonove za sve i svašta. Molili smo boga da nema restrikcija struje da se meso u zamrzivaču ne ukvari. Tako se čuvalo i štedelo.


Marko kaže da je muka naterala ljude iz tog vremena da očvrsnu.


- Bilo je mnogo muka i jada, ali verujem da je to našu generaciju ojačalo. Nismo razmaženi i možemo bez mleka, goriva i struje. Pod pritiscima i pod bombardovanjem. Ne znam da li se tada živelo bolje nego danas jer su to dve vremenske distance. Nisam tada razmišljao kao što razmišljam danas, imao sam druga interesovanja i prioritete. Bilo bi glupo da sam sa svojim potrebama i razmišljanjima koja sam imao u devedesetim ostao i danas - rekao je pevač u našoj emisiji. 

Foto: Nikola Mutić

Ispovest Marka Bulata o estradi i periodu devedesetih


Nisam imao para
da snimim spotove za pesme


Marko tvrdi da se devedesetih pravila kvalitetnija muzika, ali da tada nije imao dovoljno novca da ekranizuje sve pesme jer je novac ulagao u druge stvari.


- Moje pesme se pevaju i traže danas isto kao nekada, ali mi je krivo što nisam ranije uspeo da snimim spotove za hitove. Sada sam rešio da to uradim, nabavio sam trenerku, stvari i garderobu iz onog vremena, pa je to klincima i publici posebno interesantno. Nije bilo lako da nađem sve ovo, ali smo, na kraju, uspeli i snimili sve u atmosferi kao da su devedesete. Mislim da smo verodostojno dočarali to vreme i vidim po reakcijama ljudi da smo uradili dobar posao.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading