POZNATI SE OPRAŠTAJU OD SLAVNE GLUMICE: Nada Blam slomljena zbog smrti Jelene Čvorović, Rasim Ljajić SKAMENJEN OD BOLA!

Autor: G. D. / B. P. M.

Zabava

08.12.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge poznate ličnosti došle su da se oproste od slavne glumice Jelen Čvorović!

POZNATI SE OPRAŠTAJU OD SLAVNE GLUMICE: Nada Blam slomljena zbog smrti Jelene Čvorović, Rasim Ljajić SKAMENJEN OD BOLA!

Foto: youtube/printscreen/ Nesto Novo, Republika

Danas će na Novom groblju u Beogradu biti sahranjena naša slavna glumica Jelena Čvorović Paunović, koja je preminula u 75. godini, a ožalošćeni se polako okupljaju, kako bi odali poslednju počast voljenoj glumici. U kapeli je položen kovčeg sa njenim telom i veliki venac, koji je postavila njena ćerka Mina Paunović. Na groblje su stigle i Jelenine kolege, Nada Blam i Ivan Zarić, kao i književnica Mirjana Bobić Mojsilović, kao i političar Rasim Ljajić, kao i Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine. Stigla je i voditeljka Rada Radenović.

Jelenina ćerka Mina primala je saučešća ispred kapele, a potom ušla u kapelu, gde je počelo opelo. Glumica će biti sahranjena u 14.30 časova. Nada, koja je došla da isprati svoju koleginicu na večni počinak, bila je skrhana bolom kad je saznala da je Jelena preminula. 

Baš sam se rastužila. Pamtiću joj po inteligenciji izuzetnoj i duhovitosti. Žao mi je što nismo više vremena provele zajedno. Videla sam je poslednji put pre godinu dana. Ne znam ništa više. Teško mi je da pričam sada - rekla je Nada Blam za "Blic" nakon smrti naše glumice.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Republika

Sahrana Jelene Čvorović

Glumica je rođena kao Jelena Radović, bila je srpska pozorišna i televizijska glumica koja je ostavila dubok trag u domaćoj kinematografiji. Mnogi je pamte po ulozi Žakline u seriji "Srećni ljudi" i kao Kasandre u "Porodičnom blagu".

Jelena je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Rođena je u Bajinoj Bašti, ali je veći deo svog života provela u Beogradu, gde je ostvarila zapažene uloge na pozornici i malim ekranima.

Jelena Čvorović Paunović bila je prepoznatljiva po svom specifičnom, hrapavom glasu, ali i po nesvakidašnjem načinu tumačenja likova koje je igrala. Njena uloga Nine iz kultne serije "Otpisani" i Zorke iz "Porodičnog blaga" obeležile su njenu karijeru, dok je uloga Tankosave Tasić iz "Bele lađe" takođe ostavila dubok utisak na publiku.

Jelena Čvorović Paunović ostavila je neizbrisiv trag u istoriji domaće televizije i pozorišta. Njeni nastupi u predstavama poput "Kokošje slepilo", "Samoubice" i "Balkona" takođe su bili izuzetno cenjeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading