NAŠA GLUMICA IZ STRAHA KRILA TRUDNOĆU: Sa 19 godina ostala u drugom stanju, ovoga se najviše PLAŠILA!

Autor:

Zabava

03.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlata Petković iza sebe imala je bogatu karijeru, o njenoj lepoti su svi govorili.

NAŠA GLUMICA IZ STRAHA KRILA TRUDNOĆU: Sa 19 godina ostala u drugom stanju, ovoga se najviše PLAŠILA!

Foto: printscreen/youtube.com

Zlata Petković, jedna od najpoznatijih ličnosti na jugoslovenskoj šoubiznis sceni sedamdesetih godina prošlog veka, bila je poznata po svojoj lepoti i uspehu. Rođena 11. februara 1954. godine u Svrljigu, Zlata je već u mladosti postigla zapažene uspehe, osvojivši laskavu titulu Miss Jugoslavije 1971. godine. Njen šarm i lepota nisu prošli neprimećeno ni na svetskom nivou, te je tako osvojila titulu Mis fotogeničnosti na svetskom prvenstvu u Tokiju iste godine.

Nakon osvajanja titule Miss Jugoslavije, Zlata je imala priliku da predstavlja svoju zemlju na izboru za Miss sveta 1971. godine u Londonu, gde je stekla brojne kontakte u svetu šoubiznisa i dala intervju za čuvenu TV mrežu BBC. Njena pojava na ovom takmičenju dodatno je učvrstila njenu poziciju u svetu mode i glume.

Zlata je postala regionalna zvezda zahvaljujući ulozi Marije u kultnoj jugoslovenskoj seriji "Povratak otpisanih". Njen talenat i harizma doneli su joj veliku popularnost i afirmisale je kao jednu od najcenjenijih glumica tog vremena.

Republika

Foto: Printscreen Youtube/RTS

Zlata Petković

Pored uspeha na profesionalnom planu, Zlata se suočila sa velikim životnim izazovima, uključujući i majčinstvo u mladosti. Sa samo 19 godina, rodila je sina Gvozdena sa svojim prvim suprugom, čije ime nije često pominjala u javnosti, poštujući njihovu želju za privatnošću. Gotovo celu trudnoću držala je u tajnosti.

- Bojala sam se da me ne izbace sa klase i punih šest meseci od profesora sam krila da sam trudna. Redovno sam išla na sva predavanja i vežbe. Sećam se da sam u šestom mesecu polagala kolokvijum iz akrobatike u obaveznom trikou. Tada je profesorka Ognjenka primetila da sam se konačno i ja malo ugojila, a kada me je bolje pogledala, shvatila je o čemu je reč. Pošto sam bila izuzetno pripremljena, dobila sam najvišu ocenu - ispričala je jednom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading