ROĐA RAIČEVIĆ NAS JE NAPUSTIO PRE 22 GODINE: Smrt slavnog pevača i dalje MISTERIJA, a OVA kolegnica mu je bila neprežaljena LJUBAV!

Autor:

Zabava

07.10.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođa je mnogima bio omiljeni pevač devedesetih godina, a njegovi hitovi se i danas rado slušaju!

ROĐA RAIČEVIĆ NAS JE NAPUSTIO PRE 22 GODINE: Smrt slavnog pevača i dalje MISTERIJA, a OVA kolegnica mu je bila neprežaljena LJUBAV!

Foto: printscreen

Rodoljub Rođa Raičević, jedan od naših najpoznatijih pevača devedesetih godina, preminuo je na današnji dan 2001. godine u svom stanu, u ulici 27. marta u Beogradu. Uzrok smrti nikada nije zvanično potvrđen, iako se spekulisalo da je nastupila zbog prekomerne doze metamfemina. 

Republika

Foto: Promo

Rođa Raičević

Pevač je bio miljenik žena, a nikada nijednu nije odveo pred oltar. Bio je ludo zaljubljen u svoju koleginicu Bubu Miranović, koja je kasnije pričala o njihovom prijateljstvu.

Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim – rekla je Buba svojevremeno u jednom intervjuu.

Republika

Foto: youtube/printscreen

Buba Miranović

Rođa je rođen 1957. godine u Nikšiću, gde je završio osnovnu školu. Srednju je pohađao u Podgorici, a Fakultet muzičkih umetnosti studirao je u Beogradu, zbog čega se 1976. preselio u srpsku prestonicu. Svirao je violončelo i klavir. Jedno vreme bio je član sastava Rokeri s Moravu, kao i orkestra Miše Mijatovića.

Publika ga je upoznala zahvaljujući duetu "Godine idu" sa Nadom Topčagić. Ostvario je saradnju i sa mnogim drugim velikim zvezdama – Lepom Brenom, Mirom Škorić, Slavkom Banjcem, Cakanom, Bubom Miranović, Anom Bekutom. Prvi album snimio je 1993. godine, a sa njega su se izdvojile pesme "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak".

Republika

Foto: youtube.com/ baraba054

Rođa Raičević

Neposredno pred smrt, 2001. godine objavio je svoj poslednji album pod nazivom “Da bog da”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading