LJUDIMA POSLE PRELEŽANE KORONE MASOVNO OPADA KOSA! Doktorka otkriva koliko je to opasno i koje je rešenje za OVAJ PROBLEM!

Autor:

Vesti

07.10.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija korona virusa iznedrila je i razne druge bolesti i zdravstvene probleme kod ljudi, a jedan od njih je i opadanje kose.

LJUDIMA POSLE PRELEŽANE KORONE MASOVNO OPADA KOSA! Doktorka otkriva koliko je to opasno i koje je rešenje za OVAJ PROBLEM!

Foto: pixabay.com

Pandemija korona virusa iznedrila je i razne druge bolesti i zdravstvene probleme kod ljudi.

Posebnu pažnju privukli su pacijenti koji se žale na opadanje kose, jer je i kod muškaraca, i kod žena, ovaj problem postao sve učestalija pojava.

Dermatolog Aleksandra Radosavljević otkriva sa kakvim se primerima suočila, kao i da li postoji rešenje za ovaj problem.

- Javljaju se i muškarci i žene, svi oni koji su bili inficirani kovid infekcijom. Neki pacijenti su imali koronu 2020. godine, neko kasnije, a opadanje kose je svakako posledica i dešava se na čitavoj površini glave. Moram da naglasim da može da se povrati kosa, može prirodnim putem ako imaju strpljenja, a mogu ići i na tretmane, ili da se uvede odgovarajuća terapija - počinje Aleksandra za Telegraf.rs.

Gubitak kose se čini kao da se dogodio preko noći, a evo kako to zapravo izgleda i traje.

- Zavisi od osobe do osobe, koje suplemente su uzimali, a opadanje se javlja nakon tri do šest meseci nakon nekog stresa ili infekcije, kao i povratak - naglašava doktorka i dodaje:

Popularno sredstvo za rast kose jeste Minoksidil, dr Aleksandra Radosavljević nam otkriva da li je on zaista "čaroban"?

- Svakako je potrebno posavetovati se sa dermatologom i čim primetite opadanje, javite se što pre dermatologu. Uzmu se laboratorijske analize, i onda vidimo šta dalje. Inače, manje više, ne može da se sazna analizama usled čega opada kosa, ali možemo da vidimo i šta fali u organizmu, i kada damo suplementaciju, možemo dosta toga da rešimo - objašnjava.

Ništa ne koristiti na svoju ruku

Republika

Foto: youtube/printscreen

Doktorka Aleksandra Radosavljević

 

- Danas postoji mnogo preparata i lako je izgubiti se u tome. Nije dobro popiti sve i koristiti deset šampona, bitno je da postoji neki redosled. Posavetujete se sa dermatologom, jer ćete tada znati šta i kako da koristite i znamo u kom smeru da idete.

Radosavljević ističe da je korišćenje SPF-a veoma poželjno tokom zime, a za takozvane "suve ruke" ima praktično rešenje.

- SPF nikako ne prestajati sa korišćenjem, to je potrebno stavljati tokom cele godine kada izlazite napolje. Tokom zime, za sve postoji, i nema kome da smeta, jeste krema obogaćena hijaluronskom kiselinom ili ureom, koje kada ima u većem procentu malo zna da pecka. Zato je manji procenat uree bolji, ili "lakše" kreme, pantenol ili vazelin. Ovo su vam neke, generalno, neutralne kreme - priča doktorka Aleksandra.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading