TOMINA UDOVICA GLEDA U NEBO I KUKA: Obratila mu se na pomenu, njene reči cepaju dušu na komade (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

30.09.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga pokojnog Tome Zdravković otkrila detalje razgovara sa čuvenim pevačem!

TOMINA UDOVICA GLEDA U NEBO I KUKA: Obratila mu se na pomenu, njene reči cepaju dušu na komade (FOTO)

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Danas se na Centralnom groblju održao pomen legendi narodne muzikeTomi Zdravkoviću, koji je na dašanji dan, 30. septembra, preminuo pre 32 godine. Među prvima je pristigla pevačeva udovica Gordana, koja je na grobnicu položila bukete, kao i posluženje za pokoj duše.

Nakon što je pomen održan, Goca je stala ispred našeg objektiva i istakla da se uvek rado ispriča sa svojim pokojnim suprugom, kao da čeka trenutak da se sa njim ponovo sretne.

- 32. godina je po redu, isto kao i da je prva... Osećaj je isti. Kad god dođem ovde, da posetim njegov grob, kao da se vraćam svojoj kući. I kao da ćemo se ponovo sresti, što se uvek i desi. Uvek se sretnem sa njim, na neki svoj način. Ispričamo se, pitam ga zašto je otišao, pa mu kažem: "Čekaj me, ja ću sigurno doći" - priznaje Goca s blagim osmehom na licu, gledajući ka nebu, te istakla da je iznenađenje što će se u Skadarliji podići spomenim njenom pokojnom suprugu:

- Kako da mi ne bude drago, bila sam iznenađena! Mislim da se ovaj grad stvarno odužio mom mužu na lep način. Ali i moj muž je ovaj grad zadužio u mnogo čemu, ima mnogo stvari koje je on odradio, a nikada nije pričao o tome. Pomogao je mnogim bolnicima, koncertima, dešavanjima, ali nikada nije hteo to da reklamira, uvek je govorio: "To sam uradio radi drugih drugih ljudi, ali i radi sebe". Nikada mu to nije bio cilj. Ima puno priča o mom Tomi i njegovom životu, koji je bio pun iznenađenja. Ali to je Toma, da nije bio takav, verovatno se ništa od ovoga ne bi događalo.

Republika

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Gordana Zdravković na Tominom pomenu

- Pokušali smo da spasimo tu kuću, jer poslednjih 10-15 godina otkako je svekrva umrla niko nije vodio računa o njoj. Odlazila sam dok je ona bila živa, posle nisam. Moj sin je rekao da uzmu šta hoće, njega to ne interesuje, međutim, niko o tome nije vodio računa o tome. Kuća je došla do stadijuma da se sruši! Uzimao je moj sin da pokosi, da sredi, ono je bila tuga... Očistili su, ali kuća samo što se ne sruši. Sredili smo krov da se bar on ne sruši. Naš cilj je da tu kuću damo gradu Leskovac, da se tu napravi muzej, gde bi deca i odrasli mogli da posećuju, da vide, ali da li ćemo u tome uspeti, videćemo. Koči nas ostavinska rasprava - istakla je Gordana Zdravković za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading