JAHAČICE ZARAZILE PLANETU: Ovo je kod nas bio hit još u prošlom veku, a Bijonse i Kendal Džener ga tek otkrile U SVETU (FOTO)

Autor: Miljana Vojvodić

Zabava

04.09.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viki Miljković, Jelena Karleuša, Milica Todorović, Milica Pavlović i Savo Perović su to radili pre svih!

JAHAČICE ZARAZILE PLANETU: Ovo je kod nas bio hit još u prošlom veku, a Bijonse i Kendal Džener ga tek otkrile U SVETU (FOTO)

Foto: Profimedia, YouTube/Printscreen

Među svetskim zvezdama zaživeo je trend koji je na našim prostorima bio hit još devedesetih godina prošlog veka. Naime, u poslednje vreme nemoguće je ne primetiti da je jahanje konja i pojavljivanje ovih plemenitih životinja u reklamnim kampanjama, muzičkim spotovima i modnim editorijalima postalo stvar prestiža, pa su se mnoge slavne ličnosti posvetile jahanju pred kamerama i objektivima.

Republika

Foto: Profimedia

Bijonse na statui konja koji je simbol njenog rodnog grada Hjustona u Teksasu

Tako i jedna od najpopularnijih američkih pevačica Bijonse sve češće na bini sedi na statui konja koji je simbol njenog rodnog grada Hjustona u Teksasu, dok se polusestra Kim Kardašijan, poznata manekenka Kendal Džener , potpuno naga slikala na leđima belog konja.

Ona se za potrebe fotografije potpuno skinula, na sebi je ostavila samo visoke čizme sa životinjskim uzorkom i istu takvu torbicu u ruci, koji su pojačali vizuelni efekat. 

- Htela sam da "Stella devojka" voli konje kao i ja. Kendal jaše odmalena, kao i ja, i ima svoj ranč, zato sam baš nju odabrala za novu kampanju - objasnila je dizajnerka Stela Makartni u čijoj je reklamnoj kampanji učestvaovala Dženerova.
Međutim, ovo na domaćoj javnoj sceni nije nikakva novina. Naprotiv! Još 1994. godine srpska folk pevačica Viki Miljković u spotu za svoju pesmu koja je u to vreme važila za jedan od najvećih hitova na našim prostorima, a i šire, "Koka-kola, marlboro, suzuki" zajahala je konja. Interesantno je da se u njenom muzičkom videu na konju pojavljuje i danas čuveni kompozitror Aleksandar Milić Mili, kog mnogi ne bi prepoznali jer ima kosu i brkove.


Isto tako, Jelena Karleuša koja trenutno diktira trendove svojim novim albumima "Alfa" i "Omega", svojevremeno je imala kadrove u kojima jaše vranca. Ona je za ekranizaciju pozante balade "Tihi ubica" iz 2008. godine koristila životinju kojom su za slične potrebe decenijama kasnije inspirisani i mnogi u svetu. 

Foto: printskrin/Jutjub

Jelena Karleuša 2008. imala konja u spotu za baladu "Tihi ubica"

Za JK ne zaostaju ni mlađe pevačice poput Milice Pavlović i Milice Todorović, u čijim spotovima takođe ima scena sa konjima.

Republika

Foto: printskrin/Jutjub

Milica Todorović nije imala sreće s konjem - zbog njega se i smuvala i raskinula sa Petrom Strugarom

Todorovićka se zahvaljujući konju u vreme snimanja spota za pesmu "Ljubav manje" smuvala sa njegovim vlasnikom, glumcem Petrom Strugarom, povodom čega je imala šaljive izjave prilikom gostovanja u emisijama.
- Konj nas je smuvao! Konj kao životinja. Ja sam snimala spot i trebao mi je konj. Tražila, tražila i onda su ljudi iz produkcije rekli da su ga našli, to je konj Petra Strugara. Meni ni na pamet nije padalo da se zaljubljujem i da mi se neko dopadne. Tako da eto, došao na snimanje, upoznala Petra, upoznala konja, a sad je već zajednički konj (smeh) - govorila je Todorovićka šaljivo nakon tri meseca zabavljanja sa Strugarom, ali je i posle raskida, koji je vrlo brzo usledio, ostala podjednako duhovita:
- Konj je presudio. Konj nas je sastavio, on nas je i rastavio!

Foto: printskrin/Jutjub

Milica Pavlović u spotu za pesmu "Status kvo" jahala jednoroga

Pavlovićka je konja zajahala u spotu za pesmu "Status kvo", a sa njima je pozirala i na slikama koje je objavila na Instagramu.

 

Među ljubiteljima konja je i mladi pevač Savo Perović, koji ih je prošetao u spotu za pesmu "Non-stop", sa kojom se prošlog leta našao u trendingu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)

Loading