ZVANIČNO SAOPŠTENJE RTS-a POVODOM MASAKRA I EVROVIZIJE: Neće biti emitovano kao pre, usledile izmene!

Autor: P. R.

Zabava

08.05.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pesma Evrovizije" neće biti emitovana na prvom kanalu RTS-a usled tragičnih događaja u Srbiji.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE RTS-a POVODOM MASAKRA I EVROVIZIJE: Neće biti emitovano kao pre, usledile izmene!

Foto: Shutterstock

Usled stravičnih tragedija i masakra koji su zadesili Srbiju prošle nedelje, ceo region zavijen je u crno, a ovim povodom oglasio se RTS, koji bi u utorak, četvrtak i subotu trebalo da prikazuje uživo prenos prestižnog takmičenja "Pesma Evrovizije" koje se ove godine održava u Liverpulu.

Međutim, iako su dani žalosti prošli, apsolutno niko se još uvek nije oporavio od događaja koji lede krv u žilama, te je tako RTS doneo odluku da prenos neće prikazivati na prvom kanalu, kao što je to slučaj prethodnih godina.

- Radio televizija Srbije obaveštava gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU (Evropskom radiodifuznom unijom), u utorak 9. maja i četvrtak 11. maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za "Pesmu Evrovizije". Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje. Predstavnik Srbije Luk Blek svoj nastup posvetiće svim tragično nastradalima - stoji u zvaničnom saopštenju RTS-a.

Republika

Foto: RTS/printscreen

 

Podsećanja radi, predstavnik Srbije, Luk Blek, uključio se uživo iz Ujedinjenog Kraljevstva i kroz suze istakao da mu je u ovim trenucima izuzetno teško.

Nisam srećan, poruka pesme je još ranije govorila o strahovima, nemilim događajima, ali je mnogo teže kad se desi nešto što je bliže vašem srcu, u Srbiji. Da ne bih previše dužio, daću sve što imam da prenesem tu poruku koja je nažalost aktuelna kod nas - rekao je Blek i zaplakao u "Dnevniku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading