ISPOVEST TEE TAIROVIĆ: Šaban me nikad nije kritikovao, naučio me je da budem jaka! (VIDEO)

Autor:

Zabava

18.02.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tea Tairović progovorila je o Šabanu Šauliću, svojoj karijeri i prijateljstvu na estradi.

Jedna od popularnijih pevačica na estradi, takozvana kraljica bakšiša, Tea Tairović u emisiji ''Ispovesti'' progovorila je o svom detinjstvu, priznala kako su se profesori u srednjoj školi ophodili prema njoj, pa se na godišnjicu smrti Šabana Šaulića prisetila njihovog poslednjeg susreta. Tea je nekoliko sati pre nego što je legenda narodne muzike poginula nastupala s njim, a sada je otkrila da li ju je nekada kritikovao, kako ju je savetovao, kao i šta joj je rekao nekoliko sati pre nego što je otišao na put bez povratka.

Naime, pevačica je, pričajući o pokojnom Šabanu, zaplakala kada su joj se, kako i sama kaže, stvarale slike od te noći, kada ništa nije ukazivalo na to da će taj nastup u Nemačkoj biti njihov poslednji susret, te da će legenda narodne muzike završiti tragično.

- Šabana sam među poslednjima videla i to mi je veoma teško palo. Tada ništa nije ukazivalo na to da ćemo se poslednji put videti pošto nesreća uvek dolazi kada se najmanje nadamo. On mene nikada nije kritikovao, nije bio takav čovek, to jest, bar prema meni nije bio takav. Koliko sam ga ja poznavala, rekla bih da on nije nikakav savetodavac. Šaban je svojim stavom pokazivao kako treba da se ponaša jedna muzička zvezda, jedna legenda, kakva je on bio. Njegovo skromno, jednostavno ponašanje, bez nekog isticanja i hvalospeva o sebi, to je mene oduševljavalo kod njega. On je čovek koji je samo voleo muziku, to je bio Šaban. Od njega sam naučila da treba da budem jaka i da se ne obazirem na neke komentare o sebi - rekla je Tea, pa priznala da je pre, dok je bila veoma mlada, mnogo grešila, te da može da vrati vreme, sve bi drugačije uradila:

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Tea Tairović

- Kada bih mogla da vratim vreme, kad bih se vratila u "Zvezde Granda", sve bih drugačije uradila, ništa ne bi bilo isto, gomilu stvari bih promenila. Tada sam bila baš mlada i mnogo sam žurila i mnogo srljala. Nije tu bilo nekih loših kritika, samo mi je Jelena Karleuša rekla da je moj prvi nastup bio mlak i ja sam to shvatila vrlo ozbiljno i odmah sam se opametila i počela da radim na sebi.

Tairovićka kaže da je detinjstvo uglavnom provodila u Crnoj Gori, te da ju je uvek čuvala baka koja ju je oslobodila velikog straha.

- Detinjstvo me asocira na Crnu Goru, tačnije na Berane, pošto sam tamo svaki raspust provodila s bakom. Tih dana se uvek rado setim, baš mnogo uspomena vučem iz Berana. Pamtim kad sam sa bakom išla na more. Inače, da odam jednu tajnu, ja sam se, kao mala, mnogo bojala vode i baka me je terala da uđem u vodu. To su bile muke i ona me je natera. Na kraju sam se toliko oslobodila da me je baka i naučila da plivam - kaže pevačica s osmehom i priznaje da je s profesorima u srednjoj školi imala probleme budući da oni nisu imali razumevanja za njenu zainteresovanost za muziku, kao ni za ples:

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Tea Tairović

- Još u osnovnoj školi sam se ozbiljno bavila plesom i to su svi znali. Na svakom malom i velikom odmoru stajala sam sa strane i ponavljala korake. Po igranju sam bila poznata u školi. U osnovnoj školi su mi gledali kroz prste i pravdali mi sve izostanke, dok sa srednjom nije bilo tako. Davali su mi neopravdane, često sam izostajali zbog muzike i oni mi to nisu pravdali. Evo sada ih ovim putem pozdravljam. Sigurna sam da su znali da ću godinama kasnije ipak postići rezultate. Sigurna sam da bi mi danas pravdali časove.

Pevačica kaže da ne veruje estradna prijateljstva, te za sebe smatra da je teška osoba, koja ne pušta lako nove osobe u život.

- Na estradi možda ima prijatelja, ali za mene ne. Imam svoje prijatelje, imam karijeru, imam svoj put. Još iz osnovne škole imam prijateljicu, evo danas smo kume. Poštujem svakog kolegu, ne volim da pljujem po nečijem radu, imam lep kolegijalan odnos sa svima, ali neko dublje vezivanje ne dolazi u obzir. Ja sam inače teška kada su u pitanju nova prijateljstva, baš ih teško sklapam i ona koja imam su mi apsolutno dovoljna.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Tea Tairović

Zbog čega bi mene carinici proveravali?!

- Meni je više krivo što ja svima moram da objašnjavam nešto što se nikada nije desilo. Znam da ti nije jasno i da mi ne veruješ, ali to se nije desilo. Ne znam zbog čega bi mene carinici proveravali? Otkad je muzika toliko visokorizičan posao, ne znam čemu ta kategorizacija. Da li ja delujem sumnjivo? Sigurno da, pre svega, kolege nemaju vremena da se bave tuđom karijerom, kao što ni ja nemam vremena da se bavim njihovim niti me interesuju. Meni je ta priča presmešna. Ispada da sam ja uhapšena pre nastupa, ali su me ipak pustili da nastupam, a onda su me opet uhapsili, stavili mi lisice, pa su me pustili da letim za Bugarsku. Kakvo je to hapšenje, onda je to jedno vrlo neozbiljno hapšenje, kad vi tako nekog sporadično puštate malo na nastup, malo u Bugarsku, malo na promociju.

Kad bih letela helikopterom, umrla bih od straha

- Ne znam da li ću se spustiti helikopterom na Tašmajdan pošto se mnogo bojim visine i avion jedva preživim, a kamoli helikopter. Mislim da bih umrla od straha, onesvešćenu bi me bacili na binu. Tako da baš nisam sigurna da li bih smela da ponovim nešto što je Lepa Brena uradila. Uvek sam samo želela da pevam nisam imala u glavi neki veliki koncert, ali eto sve mi se polako ostvaruje.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Tea Tairović

Moja zaljubljivanja su kratka

- Što se tiče ljubavnog statusa, tu nemaš šta da me pitaš, majke mi. Nema tu ništa. Moja zaljubljivanja su kratka i slatka. U mom životu nema vremena za ljubav. Meni je uvek karijera bila na prvom mestu, a ne ljubav. Valjda ću se smiriti jednog dana.

Bitno mi je da sam kraljica bilo čega, pa može i bakšiša

- Ne smeta mi što me nazivaju kraljicom bakšiša, to mi ne smeta. Nije da imam neki osećaj da mi imponuje ili ne, ali mi ne smeta, zašto da ne. Bitno je da si kralj nečega, pa neka je i bakšiša. Na nastupu je bilo neprijatnih situacija. Meni fanovi redovno ulaze u bekstejdž, ali mi to nije neprijatno, ja uvek popričam s njima o svojim daljim koracima. Imam još snage za sve to, nije mi to naporno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading