BREGA PLATIO 2,5 MILIONA DA IZBEGNE ZATVOR! Muzičaru pretila ROBIJA od PET godina!

Autor:

Zabava

21.01.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Bregović se spasao zatvora.

BREGA PLATIO 2,5 MILIONA DA IZBEGNE ZATVOR! Muzičaru pretila ROBIJA od PET godina!

Foto: ATA Images

Goran Bregović

Pevač Radiša Trajković Đani imao je problem sa legalizacijom kuće na Savi koju je na kraju prodao. Međutim, ovo nije prvi slučaj na estradi. 

Naime, Goran Bregović je svojevremeno imao problema sa dobijanjem dozvole za gradnju, a on je umesto da proda nekretninu platio kaznu od 25.000 evra kako bi izbegao zatvor.

Foto: ATA Images

Goran Bregović platio kaznu za nelegalnu gradnju

Kako se tada pisalo, Bregović je ilegalno gradio četiri stambena objekta, na Voždovcu i Senjaku. Zbog zgrade na Voždovcu je završio na sudu, a tada se sa tužilaštvom dogovorio da prizna krivicu i plati 2,5 miliona dinara. Imao je rok od šest meseci, a Građevinska inspekcija Ministarstva za prostorno planiranje je tada podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog osnovane sumnje da je gradio bez građevinske dozvole posle 11. septembra 2009, kada je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji. Za ovo krivično delo bila je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, prenosi Kurir.

Potom je dobio još jednu krivičnu prijavu od strane opštinske inspekcije Savskog venca zbog nelegalne gradnje i kršenja zabrane radova na zapečaćenom gradilištu. On je tada podneo zahtev za adaptaciju stare kuće na Senjaku, ali je inspekcija izlaskom na teren utvrdila da nema reči o adaptaciji.

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Goran Bregović izbegao zatvor

Na isti način je gradio objekat na Senjaku, gde je srušio porodičnu kuću i digao višespratnicu, ali je objekat tada bio u procesu legalizacije, te nadležne službe nisu mogle da reaguju.

Prošle godine je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je "zauzeo 4 kvadrata tuđeg zemljišta" po tužbi prvog komšije. 

Kako mediji prenose, on u svom vlasništvu ima preko 30 nekretnina, a njihova vrednost se procenjuje na 35 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Auuuu

21.01.2023 11:46

30 nekretnina vrednih 35.000.000 €vra plus ostali kapital?! Da nije izmislio više pronalazaka od Nikole Tesle? Ala su alavi ovi prekodrinci, mora da ih je sve babo gladnim 'Sebastijanom' pravio, pa se jadni nikad ne mogu najesti, zasititi...

Mile

22.01.2023 06:55

Pohlepa je čudo.