BOŽIĆ PROSLAVLJAMO NA SELU! Dragana Mirković sa porodicom u Kasidolu, tradiciju i običaje prenela na decu: Večeramo na slami na podu!

Autor:

Zabava

07.01.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Mirković se rado vraća korenima i proslavljanju velikih praznika u krugu porodice.

BOŽIĆ PROSLAVLJAMO NA SELU! Dragana Mirković sa porodicom u Kasidolu, tradiciju i običaje prenela na decu: Večeramo na slami na podu!

Foto: Privatna arhiva

Dragana Mirković

Danas je najveći praznih za pravoslavne vernike, a u duhu tradicije i običaja i Dragana Mirković sa porodicom proslavlja Božić. Ona je za Republiku otkrila kako izgleda Božić u njenoj kući, kao i šta je ono po čemu pamti ovaj praznik.

- Božić proslavljam po svim običajima što sam naučila od svojih, bake, deke, tate, mame, tako da sam nastavila sa tim i mislim da je to jedna divna tradicija koju treba poštovati i prenositi na mlađe generacije - počela je Dragana, pa dodala:

- Svakako se držim svih običaja i tradicije posebno kod mojih na selu gde je veća mogućnost za tako nešto. Unošenje slame u kuću, gde nam je u jednoj sobi pod prekriven slamom, gde se Badnje veče dočekuje sa večerom na toj slami, na podu, baš onako kako je to po našim starim običajima i to je jedno veče potpuno drugačije od svih. Deca još kad su bili mali znaju kako je to, za njih je bila radost valjanje po slami. Sada su veliki, ali znaju sve te običaje i kada njih deda, odnosono moj tata unosi u kuću slamu, kada idemo iza njega i pijučemo... Uživamo u svim tim običajima i jako se radujemo kada smo u mogućnosti da na selu proslavimo Božić, kao što je to ove godine.

Republika

Foto: INSTAGRAM/MARKO.VNM

Dragana Mirković ove godine Badnje veče i Božić provela u Kasidolu

Poznato je da je kolege vole i da sa većinom ima odličan odnos, te nam je otkrila da li je nekada sa nekim od kolega proslavljala Božić, kao i da li međusobno čestitaju jedni drugima ovaj veliki praznik.

- Nikada sa kolegama nisam čekala Božić, ali naravno da čestitamo jedni drugima i svi želimo jedni drugima najlepše moguće kada su svi praznici u pitanju, a posebno Božić.

Ono što sve posebno raduje na današnji dan jeste lomljenje česnice, kao i para koja se izvlači iz nje, a Dragana nam je otkrila ko u njenoj porodici najčešće dobije paru iz česnice koja označava napredak u godini koja sledi.

- Kod nas obično iz česnice paru izvuče Toni, nekada ja, ali Toni najviše - otkriva nam Dragana koja je za kraj svim svojim fanovima, kao i našim čitaocima imala da poželi samo jedno:

Republika

Foto: instagram.com/dragana_mirkovic

Dragana Mirković svima čestitala Božić

- Svima od srca čestitam Božić, želim puno zdravlja, puno sreće, ljubavi, blagostanja, opraštanja, novih prijateljstava, druženja među ljudima, spajanja porodica i prijatelja i mislim da za Božić najbolje ide i to od sveg srca želim svima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading