PREDSEDNIK JUŽNOG SUDANA SE UMOKRIO NA DUŽNOSTI: Snimak incidenta se proširio društvenim mrežama, novinari koji su objavili snimak uhapšeni

Autor:

Svet

07.01.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestoro novinara privedeno je u Južnom Sudanu nakon što je u javnost procurio snimak na kome se vidi kako se predsednik države Salva Kir nenamerno pomokrio na službenoj svečanosti otvaranja ulice dok je intonirana nacionalna himna, objavio je nacionalni sindikat novinara.

PREDSEDNIK JUŽNOG SUDANA SE UMOKRIO NA DUŽNOSTI: Snimak incidenta se proširio društvenim mrežama, novinari koji su objavili snimak uhapšeni

Foto: YouTube/Printscreen

Na početku snimka iz polovine decembra 72-godišnji predsednik prvo nije ni svestan da mu se niz pantalone širi mrlja koja se pod njegovim stopalima pretvara u lokvicu.

Snimatelj koji je sve snimao brzo je prešao na drugi kadar, a istovremeno su Kir i njegova povorka shvatili šta se događa.

Ljudi su zabrinuti za zdravstveno stanje predsednika

Snimak nikad nije prikazan u televizijskom programu, ali kasnije je počeo da kruži društvenim mrežama, prenosi Index.hr.

Snimak je doveo u pitanje zdravstveno stanje i sposobnost 72-godišnjeg predsednika da vodi naciju, a istovremeno se postavilo i pitanje etičnosti u pogledu njegove objave.

Novinari, koji aurađuju sa državnom kompanijom South Sudan Broadcasting Corporation, privedeni su u utorak i sredu, rekao je predsednik Sindikata novinara Južnog Sudana. Pritvoreni su pod sumnjom da su neovlašćeno objavili snimak.

Kako su pojedini strani mediji objavili, incident se dogodio jer je Kir tada imao urinarnu infekciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading