ŽENA JE NAVIKLA NA MOJE OBOŽAVATELJKE! Čola otkrio ko je popustljiviji prema deci i ko je bio njegova inspiracija!

Autor:

Zabava

31.12.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzika mi je bila samo hobi, uz prvi honorar sam shvatio da može da mi bude profesija.

ŽENA JE NAVIKLA NA MOJE OBOŽAVATELJKE! Čola otkrio ko je popustljiviji prema deci i ko je bio njegova inspiracija!

Foto: ST/D. KADIĆ

Zdravko Čolić otkrio je za Republiku da njegova žena Aleksandra više nije ljubomorna na njegove strastvene obožavateljke, da su sve potencijalne probleme davno rešili, te da uživaju u porodičnoj atmosferi, koju svakodnevno neguju.

Čola je, osim toga, za naš portal priznao koliki mu je bio prvi honorar, kome se divio na početku karijere, ali i kako se bori sa ćerkama Unom i Larom, koje su u najluđim godinama.

Naime, Zdravko je priznao da skoro nikada Novu godinu nije dočekao u svom domu, te da ga porodica prati na nastupu da bi to veče ipak bili zajedno. Takođe, naglasio je da uživa u praznicima i darivanju poklona.

Foto: ATA Images

Zdravko Čolić kaže da će deci biti podrška ako odluče da se bave javnim poslom

- Priroda mog posla je takva da za Novu godinu uglavnom radim, tako da porodično putujemo i slavimo s prijateljima. Tako će biti i ove jer 31. decembra nastupam u Kotoru. Za Božić smo obično kod kuće, supruga Aleksandra uvek spremi raznovrsna jela, svakome ono što najviše voli, a onda se svi okupimo za stolom. Praznična atmosfera podseti me na detinjstvo. Praznici su vreme ljubavi i darivanja. Volim kada smo na okupu, kada se oseća taj slavljenički i praznični duh, kada je pravi trenutak da zajedno nazdravimo za bolje dane koji nam dolaze.

Često ste isticali da vam je supruga stub porodice. Koliko je njoj, ali i deci teško da se nose sa vašom slavom?

- Ćerke su već velike, jasno im je kakvo je moje zanimanje i šta sve nosi. Mislim da se i same dobro snalaze u onome "što ih je snašlo" (smeh). Meni je uvek bilo važno da se prirodnost i spontanost ne izgube, zato smo oduvek pričali s njima o tome koje su najveće životne i ljudske vrednosti. Da, istina je da je moja supruga stub porodice i, kako sam ranije već govorio, ona je ta koja je, kada su ćerke bile male, bila više posvećena njihovom vaspitanju. Kao otac, mnogo sam popustljiviji (smeh). Ali bez obzira na tu činjenicu, trudim se da vaspitanje ne trpi, kao ni tradicionalne vrednosti, na kojima počiva moja porodica. Porodica je osnovna ćelija društva, zato je moramo negovati. Praznici su pravo vreme da se toga podsetimo i da to primenimo.

Sećate li se prvog honorara ili bakšiša koji vam je u tom momentu veoma značio?

- Kada sam počinjao, svetski muzički fenomen bili su Bitlsi. Logično, svi smo želeli da budemo kao oni. Često sam svirao i pevao njihovu pesmu "Lady Madonna", čak sam i prvi honorar zaradio nastupajući uz tu pesmu. To je bilo jednog 29. novembra 1967. u Baošićima, u Crnoj Gori. Od prvog honorara nisam mogao mnogo da uradim, ali mi je značilo saznanje da bavljenje muzikom, koja je dotad bila samo moja ljubav i dobar hobi, može da bude profesija.

Foto: Aleksandar Kerekes Keky

Zdravko Čolić je otkrio i ko su njemu bili uzori na početku karijere i u tinejdžerskim danima

Publiku vam pretežno čine žene. Kako se vaša supruga bori s tim?

- Moja supruga i ja dugo smo bili zajedno pre nego što smo dobili decu, pa je ona na sve to navikla i ima mnogo razumevanja za taj deo mog posla. Sve potencijalne probleme prošli smo davno. Oduvek me je razumela, kao i način na koji publika reaguje na moje pesme, nastupe i pojavljivanja.

Sve češće se u medijima govori o vašim ćerkama i o tome kako su izrasle u prave lepotice. Kako se, kao otac, borite s tim, da li vam to smeta ili imponuje i zanima li ih muzika? Da li biste ih podržali ako bi krenule vašim stopama?

- Moje ćerke će uvek imati moju podršku, pa iako odluče da se bave muzikom ili poslom koji podrazumeva da se eksponiraju u javnosti. Deca su baš brzo porasla i sam se ponekad zbunim kada ih vidim, ali ono što je najlepše deo jeste što danas mogu da slušam njihova mišljenja, savete i predloge. One su sjajne mlade žene, koje će uz jednu lepu podršku i dobro vaspitanje, koje nose iz kuće, sasvim sigurno same pronaći svoj put.

Budući da ste idol mnogim pevačima mlade generacije, na koga ste se ugledali kada ste počinjali i da li postoji muzičar kog smatrate naslednikom?

- Kao što sam već pomenuo, Bitlsi su mi bili inspiracija u tinejdžerskim godinama. Uvek sam voleo kada sam kroz karijeru sretao ljude koji vole svoj posao i koji su suvi profesionalci. Kada govorimo o muzičarima, cenio sam one koji su autentični, koji na svoj način umeju da donesu emociju, nastup i pesmu. Svako ko je dosledan sebi i iskren prema publici imaće šansu za uspeh. Kada govorimo o mladim generacijama, volim da ih slušam i posmatram iz ugla publike, pa tako prihvatam i njihov rad i pesme. Otvoren sam i spreman da čujem sve novo što dolazi kada je muzička produkcija u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading