ELENA KARAMAN POSTALA PAGANKA! Više se ne moli BOGU, već DUHOVIMA! (FOTO)

Autor:

Zabava

19.12.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elena promenila veru.

ELENA KARAMAN POSTALA PAGANKA! Više se ne moli BOGU, već DUHOVIMA! (FOTO)

Foto: instagram.com/elenakaraman.essenceofliving

Elena Karaman je i zvanično postala sledbenik keltskog hrišćanstva, poznatijeg kao druidizam, čije rituale godinama praktikuje i sprovodi.

Naime, u Srbiji se o ovoj religiji veoma malo zna. Elena redovno na svojim društvenim mrežama pokušavala javnosti da približi čitavu ovu kulturu kojoj je istinski naklonjena, ali je često nailazila na reči osude i nerazumevanje. Ipak, bez obzira na to, ona je nedavno završila obaveznu obuku i sada je punopravni pripadnik te religije.

Republika

Foto: instagram.com/elenakaraman.essenceofliving

Elena Karaman postala je deo keltskog hrišćanstva

Inicijacija predstavlja ulazak u keltsku pagansku crkvu. To je neka vrsta kršenja, tačnije, da bi neko postao paganin mora da prođe kroz obuku i časove u kojima im se govori o ovom načinu života. Takozvani druidi vode mentorstvo kako bi razvili tri discipline, koje nazivaju duhovnom praksom, a koja govori o prirodi, kreativnosti i mudrosti.

Sam čin odvija se u prirodi kada se onaj koji postaje njihov član zaklinje pred druidom koji drži mač i zajedno s njim ga zabada u zemlju, zaklinjući se da će biti most između zemlje i neba, kao i na ljubav, mir i vernost. Poklonici ove religije ne veruju samo u jednog boga ili tvorca već se mole duhovima koji nastanjuju Zemlju - duhovima planina, reka i šuma, kao i prirodnim silama, poput groma. 

Republika

Foto: instagram.com/elenakaraman.essenceofliving

Elena Karaman moli se duhovima

Prethrišćanska druidska vera je priznata kao zvanična relihija u Britaniji i predstavlja prvu pagansku veru koja je dobila takav status. Druidizam poučava sklad između ljudi i prirode. Druidi, sveštenici, poštuju bogove munje, sunca i zemlje, kao i duhove planina i reka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading