KON IMAO 154 KILOGRAMA I OZBILJNU BOLEST! Muzičar progovorio o svojoj borbi sa GOJAZNOŠĆU i teškim oblikom DIJABETESA!

Autor:

Zabava

27.11.2022

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Kon promenio život iz korena.

KON IMAO 154 KILOGRAMA I OZBILJNU BOLEST! Muzičar progovorio o svojoj borbi sa GOJAZNOŠĆU i teškim oblikom DIJABETESA!

Foto: Facebook.com printscreen

Muzičar Marko Kon godinama nije vodio računa o svom izgledu i kilaži, a onda je vaga pokazala 154 kilograma i to je bio znak da je u problemu.

- Gojazni ljudi se pravdaju hormonskim poremećajem, a to je skoro uvek tačno. Taj poremećaj kasnije podržava gojaznost, to je jedan začarani krug - počeo je Marko priču u jednoj emisiji, pa je otkrio da mu je tada dijagnostikovan dijabetes tip tirabl.

Republika

Foto: ST/REPUBLIKA

Marko Kon o dijeti

- Moj genetski materijal je poslat u Francusku - objasnio je Marko.

- To su bile ozbiljne pripreme, odricanja, saveti lekara, ja sam na endokrinološkom odeljenju dobio lekove, savete, pažnju, to je jedan vrlo naporan proces. Sada je stvar volje održati i znati, da ne treba da počnem da jedem čokoladu od 300 grama. Početak je medicinska stvar, mora da vas savetuje neko ko ozbiljno zna šta radi. Matabolički proces mora da se sredi - kazao je Kon koji je istakao da je teško na početku menjati životne navike.

- Ne postoji čudotvorna dijeta i mehanizam, bitno je koliko kalorija uneseš tokom dana,  tu nema mnogo pametovanja, sve se svodi na količinu, što je hrana lepša treba je jesti manje. Prvo treba doneti odluku, a onda je se držati - kaže Kon i zaključuje:

 

 

- Da je jednostavno - nije. Ja volim da citiram: ’Nismo debeli zato što jedemo, nego jedemo zato što smo debeli'. Glad koju sam osećao je neuporediva sa onom koju osećam sad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading