OTKRIVEN TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA: Sve pripalo njegovoj supruzi Daši, a evo šta je ostalo Ani Bekuti

Autor:

Zabava

24.11.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Ana Bekuta sa Milutinom Mrkonjićem živela u luksuznom stanu na Vračaru, sva imovina i penzija pripadaju njegovoj zakonitoj supruzi, Daši.

OTKRIVEN TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA: Sve pripalo njegovoj supruzi Daši, a evo šta je ostalo Ani Bekuti

Foto: ST/Petar Divac/e-stock agency

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra, a penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke "mercedes", pripali su navodno njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Naime, iako se u medijima mesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasleđe, ona zapravo nije ni održana.

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Daša Mrkonjić nasledila sve od Mrke

- Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke "mercedes S 500 L", ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim - kaže dobro obavešteni izvor za Kurir i dodaje:

- Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši - ističe izvor.

Foto: Printskrin

Ana Bekuta ostala da živi u penthausu na Vračaru

Pomen Milutinu Mrkonjiću održaće se u subotu u 11 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen. Na šestomesečnom pomenu, pored mnogih partijskih drugova i poštovalaca njegovog lika i dela, pojavila se Ana Bekuta, ali ne i supruga Daša, koja je tada imala zdravstvene probleme. S druge strane, Ana je neutešna stajala sa svojim unucima pored Mrkine večne kuće, a kada su se svi razišli, prišla je spomeniku i nekoliko minuta nešto šaputala nad grobom.

Foto: instagram.com

Ana Bekuta sa Milutinom Mrkonjićem Mrkom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading