SASLUŠAN Goran Bregović! Prekršio zakon Crne Gore, TUŽIO ga komšija, on PRIZNAO krivicu!

Autor:

Zabava

03.10.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompozitor Goran Bregović u Kotoru saslušan.

SASLUŠAN Goran Bregović! Prekršio zakon Crne Gore, TUŽIO ga komšija, on PRIZNAO krivicu!

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Goran Bregović

Muzičar Goran Bregović saslušan je u Kotoru. Naime, njega je tužio komšija koji tvrdi da mu je kompozitor zauzeo četiri kvadrata placa, a Bregović je priznao krivicu.

- Na licu mesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva - izjavio je Goran Bregović, prenosi Dan.co.me.

Republika

Foto: D.KADIĆ

Goran Bregović

Naime, on se tereti za krivično delo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta. On pred sudijom i državnim tužiocem rekao da on nije ništa pomerao i da je zid koji je zatekao tu ''samo prepravljen'', ali je priznao da nije tražio dozvolu za to, jer je mislio da mu to nije potrebno.

- Zid koji sam popravljao je pre toga bio od punog kamena. Kuševiju nisam kontaktirao jer zid nije do njegove parcele - rekao je Bregović, koji je na pitanje da li je nepokretnost kupio sa bazenom, rekao da je postojala bistijerna koja je puštala vodu, kao i da je umesto nje napravio bazen, ali na pitanje da li je za to tražio dozvolu, nije želeo da odgovori. Izjavio je da je položaj kuća i raspored PD-ova bio isti kao kada je kupio objekat, te da na licu mesta ne postoji objekat koji je veštak naveo u svom nalazu.

Republika

Foto: Youtube.com

Goran Bregović saslušan

- Tamo je bio pomoćni objekat kojeg više nema. Postoji nadstrešnica koja je zatvorena platnom, odnosno postavimo platno samo zimi jer tu odložimo ležaljke - kazao je kompozitor i istakao da je napravio stepenik ispred vrata koje je sam otvorio.

- Upoznat sam sa zakonskim propisima za deo Perasta, odnosno Kotora, ali sam smatrao da ništa ne gradim, nego da popravljam. Taj deo ne bih ni popravljao da se nisu napravile kuće okolo - rekao je Bregović dodavši da ne zna da li je u delu gde su sada otvorena vrata ranije bilo kamenje ili deo zida. Ono što nije ušlo u zapisnik jeste Bregovićeva izjava da je sporni zid oduvek bio tu.

 

 

– Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice – rekao je on i na pitanje da li je on lično to uradio ili je nekoga angažovao rekao:

– Ne mogu ja da zidam kamen, ja sam kompozitor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Gavrilo

03.10.2022 20:37

U BGu je imao više problema sa komšijama i nelegalom gradnjom.