Bora je NJOJ posvetio TRI pesme, bila mu je ''Lutka sa naslovne strane'', a onda ga je SUROVO ostavila i ostala ''đubre do kraja''! Bila je najlepša žena SEDAMDESETIH! (FOTO)

Autor:

Zabava

20.07.2022

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Biljana Nevajda Šević je žena kojoj je Bora posvećivao svoje pesme.

Bora je NJOJ posvetio TRI pesme, bila mu je ''Lutka sa naslovne strane'', a onda ga je SUROVO ostavila i ostala ''đubre do kraja''! Bila je najlepša žena SEDAMDESETIH! (FOTO)

Foto: ATA Images

Biljana Nevajda Šević važila je za jedno od najlepših lica sedamdesetih godina, a o njoj je u svojim stihovima pevala i legendarna ''Riblja Čorba''.

 

 

Bila je jedna od najtraženijih manekenki tih godina, a u taj svet je ušla prvenstveno zbog visine, a onda 1968. godine se u potpunosti posvetila svetu lepote. Čak je inspirisala i neke od kreacija za Kristijana Diora, a putovala je po više puta mesečno. O svom životu tada i poslu, govorila je pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

Za njom su mnogi žudeli, a za Boru Đorđevića je bila fatalna, što ona tada nije znala. U redakciji tadašnjeg časopisa ''Nada'' bilo je veče posvećeno ženama ambasadora, na kojoj je Biljana bila gost, a svirali su Balašević i Bora.

Foto: ATA Images

Bora Đorđević

Dok je svirao “Lutku s naslovne strane”, Bora je prvi put video Biljanu. Posle samo nekoliko dana Bora je bio u Splitu, sreo se sa Biljanom i poludeo za njom. Ona je otkrila da je njihova veza trajala šest meseci, ali da mu nikada nije u potpunosti verovala, te je odlučila da ga ostavi. Zaljubila se u drugog, pa je napustila i Boru i Beograd. Otišla je u Sarajevo, dobila dete, udala se i u potpunosti promenila svoj život.

 

 

Bora joj je napisao čak tri pesme, od kojih je najpoznatija “Ostani đubre do kraja”. Kada su se rastajali, stihove joj je i pročitao.

– Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo “Pod lipom” da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: “Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete”. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: “Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!” U prvi mah mi je to „đubre“ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to „đubre“ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala – rekla je ona u jedom intervjuu, 34 godine nakon što je pesma ugledala svetlost dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading