Ovo je KUĆA Vedrane Rudan: Živi u RUŠEVINAMA stari 400 godina, a nasred oaze ima HIT DETALJ! (FOTO)

Autor:

Zabava

08.07.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavirite u oazu spisateljice Vedrane Rudan, ono što je pokazala iznenadilo je sve!

Ovo je KUĆA Vedrane Rudan: Živi u RUŠEVINAMA stari 400 godina, a nasred oaze ima HIT DETALJ! (FOTO)

Foto: Youtube.com printscreen, ST/N. MANDIĆ

Književnica Vedrana Rudan, poznata po svojim jasnim, oštrim i kritičkim stavovima, retko priča i piše o svom privatnom životu, retko kada poziva u svoj dom.

Spisateljica voli mir, stoga se svojevremeno kada se odlučivala da promeni nekretninu, umesto stana odlučila za kuću na najvišem delu Rijeke, koju je budući da je stara oko 400 godina iz temelja renovirala, a za televizijsku ekipu Tanje Peternek u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" ispričala je kako je tekao čitav taj epilog.

 

- Prekrasan stan za nas sam našla, međutim kada sam mužu spomenula da ima kristalna vrata koja odvajaju dnevni boravak od kuhinje, odgovorio mi je da ne želi ni da ga pogleda. Kazao je: "Mi ćemo se useliti i onda ćeš ti nakon mesec dana poželeti malu staru kuću, e pa ja sam ti upravo to našao - počela je priču književnica.

- Ova naša kuća ima možda čak i 400 godina to je spomenik nulte kategorije. Kada sam videla tu ruševinu, zgrozila sam se, ali mi se i svidela. Muž mi je tada rekao: "Dobro, mi ćemo to platiti ali nemoj kad zapneš s majstorima da me pitaš bilo šta, ne želim da ih gledam". I do dana današnjeg je tako ostalo, mi stalno nešto radimo kao i svi koji imaju kuću, ali kada majstor dođe na vrata moj muž ode u kafić - kroz smeh je ispričala Vedrana.

Republika

Foto: Tanjug/jadranka Ilić

Vedrana Rudan

 

Sve oko kuće osmislilia je sama, organizovala prostorije, okačila slike, uredila stepenište i baštu.

Ono što je veoma interesantno, na komodi pored porodične fotografije, stoji šolja sa likom Josipa Broza Tita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading