Komponovao je muziku za špicu ''Slagalice'', pričalo se da inkasira 30.000 EVRA godišnje, on sada otkrio ISTINU o zaradi: Moj priliv je mnogo značajniji!

Autor:

Zabava

12.06.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompozitor muzike za špicu za ''Slagalicu'' otkrio istinu o zaradi.

Komponovao je muziku za špicu ''Slagalice'', pričalo se da inkasira 30.000 EVRA godišnje, on sada otkrio ISTINU o zaradi: Moj priliv je mnogo značajniji!

Foto: youtube.com/printscreen

Naš poznati kompozitor Dragoljub Ilić zaslužan je za prepoznatljivu muziku špice kviza ''Slagalica'', a kako su ranije mediji pisali da  godišnje od toga dobija i do 30.000 evra, on je odlučio da otkrije istinu o tim navodima.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dragoljub Ilić

– Ja bih bio veoma srećan da od “Slagalice” godišnje dobijam iznos koji vi navodite, on je desetostruko, pa na više, manji od toga – hteo bih da napomenem da sam muziku za “Slagalicu” ja uradio još kad sam bio sa službom u RTS-u u funkciji Odgovornog urednika Muzičke redakcije RTS-a tako da sam kompletnu muziku, čitaj- špicu, džinglove i prateću muziku, shvatio kao dobrovoljni radni zadatak i uradio je bez ikakvog honorara. Uvek, a to je izraženo u karakteru našeg naroda, ima zlih jezika i zavisti tako da se ne obraća pažnja na kvalitet uradenog posla nego na korist koju on donosi. Navikao sam se, tokom moje duge i nadam se plodne karijere, na svakakve vrste provokacija i ja na to odgovaram još većim ličnim i profesionalnim angažmanom. Mislim da je sreća važan faktor u životu pa i u karijeri. Nisam mogao da pretpostavim da će “TV “Slagalica” biti jedan od najuspelijih kvizova u regionu, da će trajati više od 20 godina! Ali kako kažu – sreća treba i da se zasluži, neka vaši poštovani čitaoci sami prosude o istinitosti ovih tvrdnji – počeo je za Kurir, pa nastavio: 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dragoljub Ilić o zaradi

- Što se tiče moje zarade od autorskih prava moram da se osvrnem na to da meni stižu značajnije veći iznosi po osnovu pesama koje sam napisao. Podsetiću da sam ja autor većine pesama za bend “Generacija 5” koja sa uspehom traje, ove godine slavimo jubilej 45 godina postojanja. Takođe sam autor muzike za pesmu “Za milion godina” u izvođenju “YU Rok misije” tj. najvećih pevačkih imena sa prostora bivše države. Kompozitor sam muzike za serije i filmove koje se dugi niz godina emituju na nacionalnim emiterima. Prošle godine dobio sam nagradu Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za pesmu “Dolazim za 5 minuta” koja je bila najemitovanija numera na svim radio stanicama u Srbiji – malo li je? Tako da je moj priliv mnogo značajniji kad su u pitanju svi ovi segmenti mog stvaralaštva od emitovanja kviza koji ste pomenuli – objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading