Žarko Laušević otvorio dušu o ŽIVOTU POSLE ZATVORA: Deca su živela o ZABLUDI o očevoj KRIVICI, pa priznao sve o Arkanu! (FOTO)

Autor: M. BOBINAC

Zabava

20.05.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtoj knjizi "Padre, idiote" slavni glumac izneo je niz nepoznatih detalja iz života i opisao prve dane slobode.

Žarko Laušević otvorio dušu o ŽIVOTU POSLE ZATVORA: Deca su živela o ZABLUDI o očevoj KRIVICI, pa priznao sve o Arkanu! (FOTO)

Foto: ATA Images

LAUŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE ŽIVEO PO IZLASKU IZ ZATVORA
Od dece krio
da je osuđen

Posle četiri godine i sedam meseci, koje je proveo iza rešetaka zbog dvostrukog ubistva počinjenog 1993, Žarko Laušević našao se na slobodi. O tome kako su izgledali njegovi prvi dani van zatvorskih zidina, s kakvim se problemima tada suočavao i ko mu je pružio pomoć i podršku slavni glumac je ispričao u četvrtoj knjizi "Padre, idiote". Promocija ovog autobiografskog dela u izdanju "Hipatije" zakazana je za 26. maj u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, nakon čega će se naći u prodaji.

- Naslov koji sam tražio na internetu konačno se pojavio - započinje priču Laušević, opisujući situaciju koja ga je snažno uzdrmala.

Republika

Foto: ATA Images

Žarko Laušević

 

Bila je to vest da je Žarko Laušević ponovo osuđen na 13 godina. Za to vreme njegova ćerkica Jana sedela je u kutku stana i igrala se.

- "Vrhovni sud Crne Gore, bez novog suđenja i bez vraćanja na prvostepeni sud, odlučio da sam donese novu presudu, koja je od danas i pravosnažna! Da podsetimo..." Isključujem kompjuter, ne želeći da deca vide. Gledam prema njima i ponovih u sebi - PADRE, IDIOTE! Anita me zagrli. Jače nije mogla - piše Laušević.

U jednom od poglavlja Laušević je opisao odnos s Vukom i Danicom Drašković, koji su devedesetih hapšeni po nalogu bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, njihovog političkog protivnika. U to vreme Daničin brat Veselin Bošković, tadašnji direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, ponudio mu je stan u vlasništvu grada da preživi.

Republika

Foto: Tanjug

Vuk Drašković

 

- Nemoj mi ništa zahvaljivati. Taj fond solidarnosti postoji od kraja Drugog svetskog rata, ali to je uglavnom išlo komunističkim ljubavnicama. Ti si uradio dosta za kulturu ovog grada i najmanje što Beograd može da učini za tebe je to. Nek ti je sa srećom! Odlazimo da vidimo. Divan jednosoban stan, za koji smo odmah isplanirali kako ćemo ga adaptirati, s nekim krevetom koji se spušta, mesto za kolevku, kako pregraditi terasu, šank koji se podiže... Pričamo i kako bismo podigli neki kredit da stan otkupimo jednog dana - napisao je Laušević.

Glumac je s čitaocima podelio i da je na nagovor Dragana Nikolića otišao u kancelariju Bate Živojinovića da bi mu ovaj, u svojstvu političkog radnika SPS, "završio problem oko pasoša".

- Vidi, kure! Na najvišem mestu se donanoćno radi na tome - reče. U trenu zamislih Slobodana Miloševića, koji danju preklinje i podmićuje neke službenike iz Ljermontovljeve ulice, a noću falsifikuje moj pasoš. I slabo mu ide. I danju i noću - piše glumac.

Opisao je i događaj iz 2000, kada je u restoranu "Rad" u Beogradu ubijen Pavle Bulatović, ministar odbrane SR Jugoslavije. Tom prilikom ranjen je i vlasnik kafane, a Laušević je prokomentarisao da su tamo "svi ubivi, sem predsednika, naravno".

Republika

Foto: S.T/Emil Conkić

Željko Ražnatović Arkan i Ceca Ražnatović

 

- Ministar policije, ministar Vojske, lideri političkih stranaka i njihovi bliski, vlasnici dnevnih listova, najobezbeđeniji ljudi, sa svih strana zakona. Arkan. Ubijen isto, likvidiran pre neki dan. Žalim ga, iskreno. Ljude pamtimo po ličnim odnosima. Moji i njegovi su bili korektni. I s njim i s njegovim ženama. Ako je Arkan bio kriv, ako je bio zlikovac, kriv je sud, zatim država, on na kraju. Nismo jurili jedan drugog da se družimo. Retki susreti su bili neplanirani, osim poslednjeg, kad me zabrinuti Gaga iz neprijateljskih pobuda odveo kod njega - napisano je u knjizi "Padre, idiote".

Laušević je, između ostalog, ispričao da ga je po izlasku iz zatvora Arkan bodrio da zaboravi sve što je bilo i da se "skloni negde na nekoliko godina", srdačno mu ponudivši da mu Tapi napravi lažni pasoš i reši ga muka.

Prilikom odlaska na audiciju za ulogu u prvom filmu Spajka Lija Laušević i Slavko Štimac dobili su uloge, koje su potom odbili zbog "etičkih razloga".

Republika

Foto: youtube printscreen

Slavko Štimac

 

- Ja se radije ne bih zaletao na tu antisrpsku dasku - bilo je Lauševo obrazloženje, s kojim se saglasio i Štimac.

- U Njujork dolazi Sergej Trifunović, pokušavaju da nešto napravi. I uspeo je u projektu Spajka Lija da promeni nacionalnost dvojice taksista koji su nuđeni Slavku i meni. Čak su uspeli da promene i tekst. Šaćiri je postao Raša, a Blerim Andri i igrao ga je Željko Dimić. I nisu psovali Srbe - napisao je glumac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading