(UŽIVO EVROVIZIJA) Gotovo predstavljanje SVIH ZEMALJA! Srbija ne može da glasa za Konstraktu, ali DIJASPORA MOŽE!

Autor:

Zabava

12.05.2022

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo je drugo polufinale 66. po redu Pesme Evrovizije, koja se ove godine održava u Torinu. U našem blogu uživo, iz minuta u minut, možete da pratite dešavanja na velikoj sceni.

(UŽIVO EVROVIZIJA) Gotovo predstavljanje SVIH ZEMALJA! Srbija ne može da glasa za Konstraktu, ali DIJASPORA MOŽE!

Foto: RTS/printscreen

Večeras Srbija, koju predstavlja Ana Đurić Konstrakta s pesmom "In corpore sano" nastupa pod rednim brojem 3, a osim nje, svoje numere će predstaviti još 17 zemalja: Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka Republika.

 

 

Nakon što sve numere budu izvedene, biće omogućeno glasanje, i to iz ovih navedenih zemalja koje se takmiče tokom druge polufinalne večeri.

Iz Srbije ne možete glasati za našu predstavnicu, kao što nijedna zemlja koja učestvuje ne može glasati za svoje predstavnike.

22.37 - Počeo je revilani deo takmičenja.

22.32 - U toku je rekapitulacija svih izvođača koji su večeras nastupili.

22.30 - Gotovo je predstavljanje zemalja. Voditelji upravo govore o propozicijama glasanja. Srbija ne može da glasa za Konstraktu, ali zato mogu svi oni koji u Srbiji nisu, a za nju navijaju.

Iz Srbije se glasa slanjem SMS poruke na 1557 s rednim brojem zemlje koja je vaš favorit.

22.27 - Poslednja zemlja koja se predstavlja u takmičarskom delu je Češka. U pitanju je trio We Are Domi, a njihova pesma je "Lights Off".

 

 

22.23 - Švedska se sledeća predstavlja. Kornelija Džejkobs brani njihove boje, a njena pesma se zove "Hold Me Closer". U pitanju je balada.

 

 

22.19 - Belgiju, koja nastupa 16. po redu predstavlja mladi izvođač Žeremi Makis s pop pesmom "I Miss You".

 

 

22.15 - Crna Gora je 15. zemlja u drugom polufinalu. Njih predstavlja Vladana Vučinić s moćnom baladom "Breathe", što u prevodu znači disati. Vladana inače peva na engleskom jeziku, i to veoma emotivnu i moćnu baladu.

 

 

Nju je lična tragedija navela da nastane ova pesma. Tačnije, njoj je prošle godine preminula majka.

22.11 - Poljska je naredna zemlja koja se predstavlja. Njihove boje brani Ohman, koji izvodi pesmu "River", što u prevodu znači reka.

 

 

22.06 - Nastup Rumunije je sve ostavio bez daha. Ime pod kojim se predstavio njihov predstavk je WRS. On se u svet muzike probio kao plesač. Pratio je svetski popularnu pevačicu Inu, a učestvovao je i u talent programima.

 

 

22.01 - Estonija je 12. zemlja koja nastupa u polufinalu. Mladi izvođač Stefan svoju zemlju predstavlja pesmom "Hope".

 

 

21.54 - Severna Makedonija nastupa 11. po redu. Njih predstavlja Andrea Koevska, a pesma nosi naziv "Circles", u prevodu "Krugovi". Ona svoju pesmu izvodi na engleskom jeziku. U pitanju je moćna balada, a Andrea je na sceni sama.

21.51 - Irsku predstavlja pevačica Bruki "That's Ruch". Ovo je inače prva pesma koju je ikada napisala, a u njoj se radi o zadirkivanju bivšeg dečka koji je opsednut sobom.

 

 

21.47 - Kipar je naredna zemlja koja predstavlja svoju numeru.

 

 

21.42 - Šeldon Rajli predstavlja Australiju. Ovaj momak izvodi moćnu baladu, a njegov kostim je ekstravagantan. Njegova pesma nosi naziv "I'm Not The Same".

 

 

Njemu je inače kao malom dijagnostikovan autizam, te su mu lekari predviđali da će imati problem sa socijalizaciom, ali on se izdigao iznad toga i Evrovizija mu je bila životni san. Inače je otvoren po pitanju svoje homoseksualnosti i ističe da njegov partner obožava Konstraktu i stalno peva njenu, umesto njegovu pesmu.

21.37 - San Marino je sedmi po redu. U pitanju je reper i tekstopisac poreklom iz Verone, a bavi se i glumom, režijom i voditeljstvom. Njegovo ime je Ahile Luro, a nastupa s pesmom "Striper".

Ovo je prilično kontroverzan nastup, s obzirom na to da je Ahile nastupio u ženskom šljokičavom trikou, a u jednom trenutku se i poljubio s kolegom iz benda nasred scene.

21.29 - Sledeća je Malta. Sa Malte nam stiže zanimljiva i vesela pesma koju izvodi Ema Muskat.

 

 

21. 25 - Gruzija nastupa peta u drugoj polufinalnoj večeri. Njihov predstavnik je bend Cirkus Mirkus, a oni nastupaju s veselom pesmom "Lock Me In".

21.21 - Na redu je Azerbejdžan. Oni se predstavljaju prelepom baladom koja je dirnula srca svih prisutnih.

 

 

21.18 - Srbija je treća po redu. Naša Konstrakta izvodi svoju čuvenu numeru "In corpore sano", koja je osvojila publiku širom sveta.

 

 

Konstrakta je dobila najjači aplauz i ovacije u drugoj polufinalnoj večeri do sad.

Publika je sve vreme pratila njen aplauz koji je deo koreografije.

21.13 - Izrael je naredna zemlja koja nastupa. Njihov predstavnik je Majkl Ben David, a njegova pesma je "I'm".

 

 

U pitanju je temperamenti pevač koji pleni harizmom, a publika u dvorani na njegovu pesmu i nastup reaguje ovacijama i aplauzima.

- Budite ponosno na ono što jeste - poručio je Majkl po završenom nastupu.

21.10 - Finska je zemlja koja otvara drugo polufinale Evrovizije. U pitanju je popularna rok grupa Rasmus, a svoju zemlju predstavljaju pesmom "Jezebel".

 

 

Mnogi u ovoj pesmi prepoznaju uticaj čuvenog benda Bon Jovi.

21.05 - Nakon nastupa, voditelji su svima poželeli dobrodošlicu i najavili su početak velikog polufinala.

21.02 - Jedan od voditelja, Alesandro Katelano, otvara veče svojom plesnom tačkom, a s njim plešu i "vanzemaljci".

 

 

Uz njega su na sceni, takođe kao voditelji, Mika i italijanska mizučka zvezda Laura Pauzini.

21.00 - Uključenjem iz velike dvorane Pala Olimpico, počelo je drugo polufinalno veče Evrovizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading