NAŠA PEVAČICA OBOLELA OD RAKA: TUMOR u DOJCI dosegao veličinu TENISKE LOPTICE, nije otkriveno na vreme pa se PROŠIRILO, u njenom DOMU je ZAVLADALA TUGA I BORBA! (FOTO)

Autor:

Zabava

13.04.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Harijeta Simić Harina ekskluzivno za Republiku otkrila je detalje borbe sa kancerom dojke!

NAŠA PEVAČICA OBOLELA OD RAKA: TUMOR u DOJCI dosegao veličinu TENISKE LOPTICE, nije otkriveno na vreme pa se PROŠIRILO, u njenom DOMU je ZAVLADALA TUGA I BORBA! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Privatna arhiva

Harijeta Simić (39) pevačica poznatija pod imenom Harina iz Smedereva, nakon kraha prvog braka se preselila u Švedsku kod drugog supruga i živela svoju bajku. Ova majka troje dece je objavila svoju prvu pesmu pre tri godine, a nakon toga su se ređale jedna za drugom, te je mislila da je konačno sve loše iza nje i da će uživati u životu, ali avaj sudbina je imala drugačije planove za nju.

Prošle godine je napipala malu grudvicu u desnoj dojci, te je odmah otišla na pregled da vidi o čemu se radi, u bolnici su joj rekli da je sve u redu iako nije bilo. Nakon toga je usledio pakao, učestale nesvestice, muka i povraćanje su joj bile svakodnevica koje su joj naterale da ode na ponovni pregled dojke i tamo je doživela šok, na konzilijumu su joj otkrili da ima rak dojke.

Harina se oglasila za portal Republika i otkrila detalje mučne borbe i očaja iznenadne situacije koja je zadesila, kako je otkrila da moraju da joj odstrane dojku, u kojoj je grudvica dostigla veličinu teniske loptice, kao i kako je vrištala na sav glas kad je saznala da boluje od podmukle bolesti.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Harijeta Simić Harina

 

- Prošle godine sam napipala malu grudvicu u desnoj dojci, otišla sam na pregled gde su mi rekli da je sve ok pa sam se vratila u Švedsku kod supruga. U avgustu je počelo sve više da raste, počele su nesvestice, muka, povraćanje, a tada još nisam imala papire jer smo tek stupili u brak, pa sam odlučila da u decembru odem kod lekara na mamografiju, tada su uočili promenu, izvadili su mi delić, a onda su mi na konzilijumu rekli da imam rak dojke- započela je potresnu ispovest Harina otkrivši kako je saznala da nešto nije u redu sa njom, pa onda i kako je saznala od čega boluje:

- Odmah sam se pokupila i došla pravo za Srbiju. Trebalo mi je 2 meseca ispočetka sve da povadim za konzilijum, veliki je tumor kao teniska lopta. Bilo mi je jako teško jer oko mene skoro svaki drugi čovek boluje od raka, moj bivši dever umro je prošle godine od raka, mojoj zaovi su odstranili dojku zbog raka takođe. Plakala sam na sav glas, po nedelju dana nisam ni jela ni pila, a onda sam se podigla i rekla sama sebi da nemam ništa od toga da kukam, imam troje dece, moram da živim zbog njih. Nakon toga su započele hemioterapije- pa je otkrila kako je podnela prvu hemioterapiju:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Harijeta Simić Harina

 

- Kada sam primila hemioterapiju tog dana nisam mogla da ustanem povraćala sam, steglo me je sve, ruke, noge, osećala sam metal u ustima ne znam kako sam preživela i evo do sada sam spavala popijem lekove i zaspim. Moram da budem pozitivna da ne plačem za kosu, trepavice, obrve i za dojku koju će da mi otklone, sad je bitno glavu da mi spasu jer je sad jako kasno, već godinu dana to imam, a nije mi na vreme otkriveno, a sad je počelo baš da se širi. Imam 4 hemioterapije na 21 dan, a nakon toga će doktor odlučiti da li sam spremna za operaciju ili moram da idem na još hemioterapija- navela je da se moli da postoji šansa da joj ne odstrane dojku, jer smatra da će kosa porasti, ali da ne može da se pomiri sa činjenicom da će ostati bez dojke.
 

Kad sam saznala sve to bila sam u takvom šoku, da nisam slušala ni koja faza, ni koja terapija, u glavi mi je bilo samo kako će mi dojku odstraniti. Mnogo sam plakala, i svi su plakali oko mene, ali su me i tešili. Prestala sam da jedem meso, hleb, jedem samo salate i pijem posebnu vodu od žene koja se od toga izlečila, kad bih mogla samo dojku da spasem, kosa će da poraste- zaključila je očajna Harina za Republiku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Mila

14.04.2022 03:33

Boze dragi, da li je moguce da u danasnje vreme kad se rade odmah i ekonstrukcije dojke, da je njoj najveci problem sto ce bez iste ostati???

Stanka

14.04.2022 11:34

Neka ti bog pomogne da sacuvas glavu na ramena,kakva dojka neka je ostrane nisi prva ni poslednja zena bez dojke