PREMINULA poznata glumica: Snežana Nikšić IZGUBILA bitku protiv TEŠKE bolesti!

Autor:

Zabava

03.04.2022

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežana Nikšić preminula je 79. godini nakon duge i teške bolesti.

PREMINULA poznata glumica: Snežana Nikšić IZGUBILA bitku protiv TEŠKE bolesti!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dramska umetnica Snežana Nikšić je preminula u bolnici Bežanijska kosa nakon duge i teške bolesti, a rođena je u Nišu 30. novembra 1943. godine. 

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Snežana Nikšić preminula

U Beogradu je apsolvirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a sa nepunih 18 godina je tumačila glavnu ulogu u komadi "Krotka".

Igrala je u filmovima poput "Pre rata", "Sretni umiru dvaput", "Na papirnatim avionima", "Pozdravi Mariju" i "Priča koje nema", a radila je i kao voditeljka u obrazovnim emisijama.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Snežana Nikšić glumica

Glumica je dugo bila u braku sa kolegom Ljubom Tadićem sve do 2005 godine do njegove smrti, a jednom prilikom je otkrila kako su se upoznali.

- Sticajem okolnosti, il sudbinom, ko bi to mogao znati, iste godine smo došli u Jugoslovensko dramsko pozorište. Ja kao mladi početnik, on kao mladi prvak. Dakle, prvi susret je bio pozorišno-glumački. Ljuba je bio čovek koji je strahovito voleo svoju profesiju, držao do nje, duboko je poštovao, bio pravi posvećenik. Zato je i veliki. Žao mi je što u gradu nema obeležja sa njegovim imenom… - rekla je ona svojevremeno, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading