Beer fest na meti optužbi! Bendovi se ujedinili, traže isplatu honorara, evo šta kažu organizatori!

Autor:

Zabava

26.03.2022

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bendovi i samostalni izvođači prošlogodišnjeg festivala ''Beer fest'' javno su optužili organizatore da nisu ispunili svoju ugovornu obavezu i isplatili im honorare.

Beer fest na meti optužbi! Bendovi se ujedinili, traže isplatu honorara, evo šta kažu organizatori!

Foto: Promo foto

Jedan od najpoznatijih festivala koji se organizuju kod nas ''Beer fest'', našao se u epicentru skandala nakon što su bendovi i samostalni izvođači koji su prošle godine nastupali na ovom festivalu javno objavili da nisu dobili svoje ugovorene honorare. 

Republika

Foto: Promo foto

Beer fest

Naime, oni su putem društvenih mreža obavestili javnost da ni do dana današnjeg festival muzičarima nije isplatio honorare, te da ih ne obaveštava zbog čega se to dogodilo, kao i kada će biti isplaćeni. Ovo su naveli Goblini, Love Hunters, Atheist rap, Del Arno bend, Bjesovi, E-play, Marčelo...

- Mi, većina bendova koji su 2021. godine nastupili na Beer Fest-u, obaveštavamo javnost da najveći muzički festival u zemlji ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni. Za razliku od nekih kolega, rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu. Na ovaj način, Beer Fest – na kome je sviralo preko 60 bendova - nemali broj porodica uvaljuje u finansijske probleme i tretira nas kao stoku koja nije dostojna čak ni objašnjenja - navode oni i dodaju:

 

 

- Naše je, valjda, da i dalje ćutimo, čekamo i bavimo se razumevanjem, jer smo tobože manje finansijski ugroženi nego festival tog ranga i njegovi sponzori. Ovim putem javljamo: mi na to ne pristajemo. Ukoliko Beer Fest zaista ne preza od toga da na svoje ime baci ovakvu javnu ljagu, čiji će se eho sigurno lepo odraziti na naredne godine, želimo da bude jasno: potrudićemo se da ta ljaga bude sasvim u skladu sa zasluženim – javna i duboka. Preduzećemo sve aktivnosti koje su u našoj moći da ovo isteramo do kraja, i medijski i putem pokretanja tužbi. Na kraju, ostaje gorko pitanje da li je zaista moguće da je sve to potrebno kako bi se neko naterao na notornu odgovornost i preuzimanje sopstvenih obaveza, jasno definisanih ugovorom. U njemu stoji da je rok isplate bio 31. avgust 2021. Javnost će od sada biti redovno obaveštavana o toku ovog slučaja, a mi ćemo biti zahvalni svim medijima i pojedincima koji vest objave i pomognu nam da ona stigne do što više ljudi. Pozivamo sve kolege da solidarno stanu uz nas u ovoj borbi - stoji u njihovoj objavi.

 

 

Kako saznajemo, glavni organizatori samog festivala godinama unazad su Sky corporation i Beogradska kulturna mreža, a kako su nam rekli iz kompanije Sky corporation oni nisu bili deo organizacije prošlogodišnjeg festivala, te da i prema njima Beogradska kulturna mreža ima dugovanja.

- Organizator festivala “Beer fest 2021” je privredno društvo Beogradska kulturna mreža doo, te su oni upravo i pravno lice koje je odgovorno za angažovanje izvođača na pomenutom festivalu. Naša kompanija je bila zadužena za tehničku realizaciju festivala po Ugovoru sa gore pomenutim pravnim licem, te smo upravo i mi jedna od kompanija na listi onih, prema kojima pravno lice Beogradska kulturna mreža ima dugovanja do danas - stoji u odgovoru kompanije Sky corporation.

 

 

Prema uvidu u APR, privredno društvo Beogradska kulturna mreža doo je u blokadi od 2021. godine. Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Beogradskom kulturnom mrežom, ali njihove zvaniče mail adrese više nisu u funkciji, te do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor vezan za slučaj neisplaćenih izvođača.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading