PROŠLOST Konstrakte je ŠOKANTNA, sa OVOM koleginicom spavala na podu: Društvo im pravio ZGODAN MUŠKARAC! (FOTO)

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

11.03.2022

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desio nam se peh kada smo se vraćale iz Austrije u Srbiju i završile smo u Mađarskoj. Naš vagon se prestrojio u drugi kolosek i morale smo da se snađemo za smeštaj, prisetila se pevačica anegdote iz vremena kad je s predstavnicom Srbije na Evrosongu pevala u grupi Zemlja gruva

PROŠLOST Konstrakte je ŠOKANTNA, sa OVOM koleginicom spavala na podu: Društvo im pravio ZGODAN MUŠKARAC! (FOTO)

Foto: ATA Images

Konstrakta na Beoviziji

Pevačica Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, bila je u sastavu grupe Zemlja gruva zajedno s Anom Đurić Konstraktom, pa se prisetila situacije kada su zajedno spavale na podu kod jednog poznanika u Mađarskoj, gde su završile jer im se dogodio peh pri povratku iz Austrije u Srbiju. Zoe je u razgovoru za Srpski telegraf ispričala i da se za 20 godina prijateljstva s predstavnicom Srbije na Evrosongu nikada njom nije posvađala, te otkrila još detalja o tome kakva je ona privatno.

Foto: Youtube/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Konstrakta Beovizija 2022

 

- Mnogo je bilo dogodovština u vreme kada smo Ana i ja bile zajedno u grupi Zemlja gruva. Neću nikad zaboraviti kad smo osvanuli u Solnoku u Mađarskoj po povratku iz Austrije. Sve se desilo zato što nam se vagon prestrojio na drugi kolosek. To je bio haos! Jedva smo se sporazumeli s Mađarima i kupili kartu do Budimpešte, pa smo morale da spavamo kod Minjinog druga na podu. Takođe, nikad neću zaboraviti uzbuđenja pred Beoviziju 2008. i trudnu Konstraktu. To je čitav jedan život, tako slobodno mogu da kažem - kaže Ana za Republika.rs a potom opisuje kako su ona i Konstrakta po karakteru vrlo različite, pa u skladu s tim i prave muziku.

- Konstra i ja smo po karakteru i te kako različite, što se odražava i na našu muziku. Te različitosti su činile muzičko bogatstvo i eklektiku u Zemlji gruva i posebnost koja se, nažalost, tek posle 20 godina prepoznaje. Konstra je (kako joj ona tepa, prim. aut.), za razliku od mene, staložena, odmerena, uvek izbroji do pet, pa izgovori ono što želi. Promišlja, muzici pristupa racionalno. Ja se vodim emocijama, mogu da budem nagla, detinjastija sam. Fenomenalno mi je da se za 20 godina, koliko smo međusobno sarađivale, nas dve nikada nismo posvađale. Uvek smo bile jedna drugoj podrška, upućene jedna na drugu, a istovremeno smo bile nezavisne jedinice, svaka s različitom prirodom. Provele smo celu mladost zajedno i uticale mnogo jedna na drugu - kaže Ana i otkriva kada su odlučile da svaka krene svojim putem.

Foto: ATA Images

Konstrakta Beovizija 2022

 

- Svaka od nas je autor s vrlo specifičnim senzibilitetom i imidžom. Prošlo je mnogo vremena, korona je protresla i nas i scenu, došlo je vreme da započnemo stranice neke nove knjige. To dugujemo sebi. Imamo mnogo iskustva i dovoljno godina da stojimo iza onoga što radimo i budemo nezavisne. To je prirodan sled i tok. Uvek ćemo ostati prijatelji zato što su iza nas predivne stvari koje smo zajedno uradile.

Konstrakta je posvećena majka, znam i da je komšije obožavaju

- Konstrakta je predivna, posvećena mama, kojoj je porodica na prvom mestu. Znam da je obožavaju komšije i da u svojoj zgradi ima komunu i strava ekipu, inače je i predsednik kućnog saveta. Konstra je vredna, skromna i strpljivo radi na zadacima. Uvek je imala specifičnu vizuru, ukus, osećaj za stvari i vizionar je kada su u pitanju trendovi. Smešno mi je, a negde me i nervira što tek posle 20 godina široka publika upoznaje njen lik i delo. Gde ste, ljudi, bili do sada?!

Pevačica tvrdi da je sumnjala u pobedu Konstrakte zbog toga što je Sara Jo još pre samog finala važila za favorita.

Foto: Republika

Konstrakta Beovizija 2022

 

- Iskreno, nisam verovala da iko može da pobedi, osim Sare Jo! Nekako, sve vreme sam doživljavala izbor za Pesmu Evrovizije kao sjajan način da široj publici predstavimo svoj rad, ali nije mi palo na pamet da ovaj scenario može da se desi! Konstraktina pobeda je dokaz da su ljudi počeli da cene originalnost i različitost. Tek nakon polufinala, kad sam videla scenski nastup, pomislila sam: "Ovo bi, ladno, moglo da pobedi!" Univerzum je umešao prste i ovo je Konstrinih pet minuta! Bravo Konstrice, iskidala si! Sad verujem da Konstra može da se vrati kao pobednik i s Evrosonga!

Ana kaže da joj ne smeta kada čuje da je porede s pokojnom Silvanom Armenulić, pa objašnjava da je njen stil približan šezdesetim godinama.

- Nisu mi smetali komentari tokom Pesme za Evroviziju da sam ličila na Silvanu, naprotiv. Silvana je ušla u legendu, s tim što se moj stajling oslanjao na zlatno doba šezdesetih, na izgled i glamur Bondovih lepotica Ursule Andres, Džejn Fonde, Silvane Mangano, Brižit Bardo - kaže pevačica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading