DOKTORKA ALEKSANDRA ĐORĐEVIĆ OTKRILA TAJNE DOBROG IZGLEDA! Intervencijama popravljam PSIHIČKO STANJE!

Autor: Aleksandra IVANOVIĆ

Zabava

23.02.2022

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema čoveka koji je potpuno zadovoljan izgledom. Sve ono što čoveku narušava samopouzdanje ima opravdanje za bilo kakvu korekciju.

DOKTORKA ALEKSANDRA ĐORĐEVIĆ OTKRILA TAJNE DOBROG IZGLEDA! Intervencijama popravljam PSIHIČKO STANJE!

Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Đorđević

Doktorka estetske medicine Aleksandra Đorđević iza sebe ima brojne zadovoljne pacijente, 2015. osvojila je prvu nagradu na kongresu u Barseloni s radom "Periorbitalna regija", a zaposlena je u ordinaciji "Dermaville" i kao konsultant klinike za estetsku hirurgiju i estetsku medicinu "Daniv". Kako nam otkriva, smatra da su umerenost i stručnost prilikom estetskih intervencija i te kako važni da bi se postigao negovan i prirodan izgled:

- Skoro svi tretmani imaju svoje mesto u estetskoj medicini, mada ipak i dalje najviše prednjače hijaluronski fileri. Oni će vam vratiti izgubljeni volumen, izgled kakav ste imali pre nekoliko godina i izgledaćete, svakako, bolje, mada moja preporuka jeste da  uvek treba raditi, prvenstveno, na kvalitetu kože. To je nešto duži proces, ali za nekoliko meseci bićete ponosni na kožu i sebe. Zdrava i glatka koža je negovana koža. Sam volumen (za koji su zaslužni fileri) neće dati negovan izgled, ali zdrava koža hoće, zato je moja preporuka uvek rad na koži. Svakako, koža koja ne zahteva neku veću negu i regeneraciju treba da se održava s ponekom mezoterapijom, biorevitalizacijom, busterom ili PRP tretmanom. Sa svim ovim tretmanima godine su postale samo broj. S nekom najosnovnijom negom treba početi čak i u dvadesetim godinama. Tako će se očuvati kvalitet kože i usporiti starenje, a kasnije, po potrebi, uvoditi i ostale tretmane. Zrelija koža u četrdesetim, pedesetim godinama zahteva primenu nešto većeg broja tretmana koji obuhvataju svakako i nadoknadu volumena, ali i ozbiljniji rad na koži. Cilj svega ovoga je postići takav izgled da možete da se pojavite bilo gde bez šminke, a da izgledate negovano i lepo.

Koji je vaš omiljeni tretman za negu lica koji preporučujete ženama, bez obzira na godine?

- Prema mom izboru, najomiljeniji i tretman koji najviše preporučujem je mezoterapija, ona će vam vratiti sjaj kože, nahraniće je svim onim što smo nekada imali u potkožnom tkivu, a tokom godina polako izgubili... Hijaluron, oligoelementi, aminokiseline, vitamini, minerali... Sve je to neophodno da pružimo koži i to se može uraditi samo inekcionom metodom jer nijedna krema za negu kože ne može prodreti u dublji sloj koze. Povoljno je što se mezoterapija može primeniti kod svakoga, bez obzira na godine, i može se raditi tokom cele godine bez bojazni od izlaganja suncu. Nakon ovog tretmana volim da kombinujem i razne druge procedure za koje procenim da su neophodne za potpuni efekat.

Da li verujete da estetska hirurgija može da pomogne pacijentu da podigne samopouzdanje? Kakva su vaša iskustva?

- Nema čoveka koji je potpuno zadovoljan izgledom. Sve ono što čoveku narušava samopouzdanje ima opravdanje za bilo kakvu intervenciju. Mnogi, naročito mladi ljudi, povlače se u sebe zbog gubitka samopouzdanja i to se uočava već na prvom pregledu. Zato, ako će intervencija poboljšati psihičko stanje pacijenta, tada je opravdana, treba je uraditi.

Koji je savet za lepotu koji vi, generalno, dajete damama koje dolaze kod vas?

- Pri prvom pregledu uvek imam običaj da saslušam želje pacijenata, a onda predložim ono što vidim kao nedostatak, bilo na licu, vratu, dekolteu, šakama ili telu. Nekako je uvek to, obično kod starijih, kombinacija tretmana za kožu i volumen, a kod mlađih je obično u pitanju samo rad na kvalitetu kože. Uz sve ovo, naravno, mora se koristiti i kućna nega, koja najviše odgovara vašem tipu kože.

Koliko ste i vi primer ženama koje dolaze kod vas i da li vam više veruju kada vide kako ste vi negovani i umereni u korekcijama?

- Pri svakom pregledu osoba koja sedne naspram vas sigurno je da prvo uoči izgled lekara koji radi estetske intervencije. To je normalno jer se tako stiče poverenje pacijenta. Ako je sam lekar negovan i prirodnog izgleda, to mnogo doprinosi da se pacijent odluči baš za vas. Sve više je onih koji traže prirodan izgled lica i s takvim pacijentima najviše volim da sarađujem. Obično je komentar većine pacijenata kada dođu na pregled i čuju za moje godine: "Radite sve ono što radite i sebi."

Da li je najlepši osećaj, zapravo, kada vam se klijenti javljaju da vam kažu da su zadovoljni i kada vas preporučuju prijateljima? Desi li vam često pacijenti dolaze po preporuči?

- Ja zaista u mojoj praksi, za 12 godina rada, imam najviše pacijenata koji mi se vraćaju i, naravno, mnogo preporuka. To mi je najbolji pokazatelj da radim dobro posao i daje mi još veći motiv da se više trudim da unapredim znanje i, samim tim, pružim pacijentima ono najbolje. Imam i dosta novih pacijenata koji čuju za mene preko društvenih mreža ili drugih sredstava informisanja i većina njih postanu stalni pacijenti. Trudim se da za svakog odvojim mnogo vremena za konsultacije i oni to cene. Neverovatno je lep osećaj kada se pacijent nakon intervencije pogleda u ogledalo i vidite na njegovom licu zadovoljstvo i zahvalnost, a desi se poneki put i neka suza-radosnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading