NA PUTU PREMA BOLNICI JE IZDAHNULA: Mladoj Željki PUKLO SRCE na koncertu Riblje Čorbe, JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA JAVNOST!

Autor:

Zabava

09.02.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada učenica pre 40 godina skončala je svoj živott na koncertu "Riblje Čorbe"!

NA PUTU PREMA BOLNICI JE IZDAHNULA: Mladoj Željki PUKLO SRCE na koncertu Riblje Čorbe,  JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA JAVNOST!

Foto: Foto Miroljub Radivojević/Turistička organizacija Leskovac

 

Na današnji dan pre 40 godina u Ledenoj dvorani Doma sportova na koncertu “Riblje čorbe” smrtno je stradala četrnaestogodišnja Željka Marjanović.

Naime, nepažnjom organizatora koncerta Riblje čorbe i neobuzdane publike jedno mlado srce je prestalo da kuca. Pravi krivci nisu i čini se neće biti imenovani. Na žalost, ostaje samo opomena…

Roditelji Matilda i Vlado, deca Vesna i Željko, baka, rođaci i prijatelji ne svojom voljmom bili su  primorani da se zauvek oproste od četrnaestogodišnje Željke Marjanović, učenice osmog razreda OŠ “August Šenoa”, čije je srce doslovce puklo.

Majka male Željke, čiji se život nemilosrdno ugasio na koncertu njenih idola, do detalja je otkrila kako su tekli dani prepuni agonije:

Republika

Foto: Tanjug

Riblja Čorba tragedija na koncertu

 

-Toliko je bila srećna pre odlaska na koncert. Išla je po kući i mahala kartom. Još u četvrtak dobila je karte za sebe i brata blizanca, Željka, od prijatelja iz razreda. Bio je to njegov rođendanski poklon. Častio je svoje prijatelje iz razreda. Ranije je bila samo jednom na koncertu, čini mi se Bijelog dugmeta… – rekla je svojevremeno Željkina majka.

-Otišli su zajedno oko 19 sati. Tamo su se sreli s vršnjacima iz škole. Negde oko 10 do devet uveče Željko se vratio kući. Kaže nije mogao ući, bila je velika gužva. Kako Željka nije dolazila čitave noći, ja sam otišla da je tražim. Vlado je bio u bolnici na lekarima. Išla sam u SUP ovde na Trešnjevku – objašnjavala je.

-Tamo su mi rekli da njih dosta posle koncerta neće doći kući, da se ne sekiram i da pričekam jutro. Onda sam otišla u Vinogradsku bolnicu. Ništa. U Džadžićevoj su mi rekli “dođite, da vidite”. Bilo je pola osam. Utorak ujutro. Prepoznala sam moju Željku po stvarima.

Iako u njihovim srcima ostaje doživotna tuga, Željkin otac tvrdi da ne razmišlja o krivcu.

Republika

Foto: Tanjug

Riblja Čorba tragedija na koncertu

 

-O krivcima ne razmišljamo. Deteta nema. Ostaje nam samo tuga i opomena. Moja deca, Željko i starija Vesna, neće više nikada ići na takve manifestacije. Roditeljima i omladini ovo je tužno upozorenje da paze što rade, da ne puštaju svoju decu tek tako na koncerte.

Dok su mediji pisali da je devojčica “izgažena”, sudija Martinović otkrio je tada koji je pravi uzrok smrti četrnaestogodišnje devojčice:

-Nalaz lekara je potvrdio smrt Željke Marjanović, nastalu usled rupture (prskanja) srca prouzrokovanog snažnim vanjskim pritiskom. Nisu tačni izveštaji iz novina da je devojčica izgažena. Po nalazu na njoj nema otisaka gaženja niti prieloma.

Na konferenciji za novinare Josip Šliber, sekretar Gradskog SUP-a, rekao je da uzroci ove nesreće leže u propustima organizacije koncerta. Prodato je mnogo više karata od najavljenih devet hiljada, tako da se na koncertu okupilo između 18 i 20.000 gledatelja. Većina njih je ostala ispred vrata, jer su ušli gledatelji s falsificiranim kartama, kao i oni bez karata.

Republika

Foto: Foto Miroljub Radivojević/Turistička organizacija Leskovac

Riblja Čorba tragedija na koncertu

 

Nesreća se dogodila u trenutku kada je masa gledalaca krenula uz betonsku stazu prema ulaznim vratima. U gužvi Željka Maranović je pala na betonsku stazu. Tu su je primetila dva mladića koja su je izvukla iz gužve i pružila prvu pomoć. U međuvremenu lekari Hitne pomoći su se pokušavali probiti do devojčice. Uspjeli su. Na putu prema bolnici Željka je izdahnula.

Pošto im je saopštena teška vest, Bora i drugovi potonuli su u očaj, a Miša kaže da, mada grupa nije ništa skrivila, zbog zagrebačke tragedije ni danas nema mira sa svojom savešću:

“Bez obzira na to što to od nas niko nije zahtevao, ljudski smo bili spremni da preuzmemo odgovornost za smrt Željke Marjanović, koja je tada samo želela da bude deo naše publike i ništa više. Nažalost, to joj se nije ostvarilo. Nečijim krajnjim nemarom i zbog velike neodgovornosti ugašen je život deteta koje je tek, u stvari, počelo da živi. Ni posle tolik godina ne mogu da zaboravim niti da se otrgnem pomisli kako je mala Željka izdahnula baš na našem koncertu, dok smo mi na sceni – svirali.”- prenosi Yugo papir

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading