PEVAČ PEĐA VRANEŠEVIĆ IZNENADA PREMINUO: Bolest ga je koštala života, porodica zavijena u crno! (FOTO)

Autor:

Zabava

06.02.2022

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati pevač kog će mnogi pamtiti po dobrom zvuku, zauvek nas je napustio!

PEVAČ PEĐA VRANEŠEVIĆ IZNENADA PREMINUO: Bolest ga je koštala života, porodica zavijena u crno! (FOTO)

Foto: Youtube.com printscreen

Muzičar i velikan novosadske scene Predrag Peđa Vranešević preminuo je danas u Novom Sadu u 76. godini.

Vranešević , koji je ostao upamćen po sastavu Laboratorija zvuka, preminuo je posle duge i teške bolesti.

Bio je jedna od najkreativnijih ličnosti moderne novosadske kulturne scene, koja se formirala tokom šezdesetih i sedamdesetih, inspirisana podjednako popularnom muzikom svog doba i avangardnom umetnošću. Njegov veliki opus obuhvata inovativnu rok, filmsku i pozorišnu muziku, kao i scenska dela.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

 Predrag Peđa Vranešević je preminuo

 

Peđa Vranešević je 1972. diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Do 1981. radio je u novosadskom "Urbisu" (jedan od najznačajnijih stručnih poduhvata bilo mu je urbanističko i prostorno rešenje Novog naselja). Zatim prelazi u slobodne umetnike, a 1990. zaposlio se kao muzički urednik u Radio televiziji Novi Sad. Bio je još donedavno muzički aktivan, praveći novu muziku iz ličnog zadovoljstva i objavljivao na Youtubeu.

U javnosti se prvi put pojavljuje tokom šezdesetih kao član rane beogradske rokenrol grupe The Best Nothing, ali široj javnosti bio je poznat pre svega kao jedan od osnivača popularnog sastava Laboratorija zvuka, zajedno sa bratom Mladenom - Batom.

Njegova bogata karijera obuhvata i konceptualnu umetnost, vezanu za novosadsku Tribinu mladih, gde je početkom sedamdesetih zajedno sa Miroslavom Mandićem bio urednik filmskog programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
bogdan jovanović

06.02.2022 13:43

On je najmanje bio pevač.Bio je multi medijalni umetnik kao i njegov ,rano preminuli brat.Bili smo školski drugovi i jako mi je teško pala ova vest.RIP.

Odgovori 13 0