PEVAČICA JAČA OD DRŽAVE? Hrvati zahtevaju: Uhapsite Severinu, počinila je teška krivična dela!

Autor: Melina Gvero

Zabava

13.01.2022

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Severina Vučković izgleda da je iznad same države Hrvatske s obzirom na to da nijedan predmet koji istražuje USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, prim. aut.) nije procesuiran, kako prenosi Hrvatski tjednik.

PEVAČICA JAČA OD DRŽAVE? Hrvati zahtevaju: Uhapsite Severinu, počinila je teška krivična dela!

Foto: youtube.com/printscreen

Naime, ovaj list podseća na to da se pevačica bavila teškim krivičnim delima pretnje seksualnom ucenom, poznatom kao sextortion, i zastrašivanjem svedoka čiji je iskaz mogao uticati na ishod sudskih sporova koje Severina vodi sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem oko starateljstva nad njihovim sinom Aleksandrom.

- Milan Bandić je umro i iza sebe ostavio niz nerešenih afera i desetine hiljada stranica sudskih spisa, pa se USKOK sada bavi lovom na margini ostavštine pokojnog gradonačelnika, a deo istrage odvija se kao posledica ranije navedenog fenomena podilaženja mejnstrim medijima, odnosno praćenju njihovih uputstava. Pre mesec dana USKOK je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv Gzima Redžepija pred Županijskim sudom u Zagrebu. Redžepi, koji je zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini i bivši zamenik pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo, optužen je za kazneno delo trgovinu uticajem. Okrivljenom se stavlja na teret da je navedeno kazneno delo počinio krajem avgusta 2020. u Zagrebu, kada se sastao s jednim sudskim veštakom i tokom razgovora s njim pokušao uticati na ishod veštačenja u sudskom postupku oko starateljstva koji se vodio na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu. Stranke su u ovom postupku Milan Popović i Severina Kojić. Ovaj sudski veštak trebalo je da se pojavi na drugostepenom sudu u Splitu, koji je pre više od četiri meseca doneo presudu kojom je preinačio presudu Opštinskog građanskog suda u Zagrebu. Županijski sud u Splitu doneo je odluku bez saslušavanja ne samo ovog već i drugog veštaka, što nije uobičajena praksa jer veštaci obično treba da pojasne svoje nalaze pred sudom, kao i da odgovore na pitanja pravnih zastupnika stranaka u sporu. Kako njihovi nalazi nisu bili pozitivni za Severinu Kojić, suvišno je pitanje kome je u interesu bilo da se ne pojave u Splitu i tamo svedočenjem dodatno zacementiraju svoje stručne stavove i medicinske nalaze - navodi Hrvatski tjednik i dalje podseća na činjenice koje su objavili tamošnji mediji:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Severina Vučković

- Zagrebački list Nacional je polovinom oktobra prošle godine objavio sadržaj poruka koje se nalaze u krivičnoj prijavi protiv Severine. Iz tih poruka proizilazi da je Severina pretila, vređala i ucenjivala barem jednog sudskog veštaka. Pretnje je javno potvrdila i direktorka jedne osnovne škole u Zagrebu, a postoje i druge žrtve koje rade u sistemu obrazovanja, zdravstva i socijalne pomoći, koje zasad iz straha ne žele javno da istupaju i govore o svojim iskustvima s poznatom pevačicom i bliskom prijateljicom najuticajnijih ličnosti većine značajnih medija u Hrvatskoj. Čini se zapravo kako je Severina pretila i (ili) ucenjivala apsolutno sve stručnjake i službenike koji su bili na ovaj ili onaj način involvirani u njenoj procesnoj bici za starateljstvo nad detetom, ali do danas Severina nikada nije bila zbog toga uhapšena niti ispitivana u svojstvu osumnjičene osobe. Kako se ovde radi o serioznim pretnjama i ucenjivačkim poduhvatima koji ukazuju na visoki stepen kriminalne volje za ostvarivanjem privatnih ambicija i ciljeva, izostanak reakcije represivnog aparata ne pokazuje samo nesposobnost i nerad sistema već možda otkriva i strah među službenicima policije i pravosuđa od širenja crne liste onih koji su se zamerili Severini.

Republika

Foto: youtube.com/ RTV Pink Official

Severina Vučković

 

Hrvatski list dalje navodi brojne slučajeve i eminentne osobe koje je pevačica zastrašivala, bez ikakvih posledica:

- S obzirom na to da je Severina upoznata s raznim privatnim pojedinostima osoba koje ucenjuje, moguće da joj u svemu, pored medija, pomažu i pojedinci iz kriminalnog miljea. Cela ova stvar nije javni interes samo zato što je Severina javno eksponirana ličnost već zbog toga što njeno kriminalno ponašanje i osvećivanje ima posledicu po funkcionisanje institucija. Jedino jezivije od ćutanja žrtava je ćutanje institucija koje do dana današnjeg nisu pružile nikakvu zaštitu žrtvama niti se usudile podići krivične prijave, a kamoli optužnicu protiv protivzakonitog delovanja za pravosuđe nedodirljive Severine.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

 

Severina uz pomoć svojih novinara medijski urnisala

direktorku dečje poliklinke Gordanu Buljan Flander

 

Cela Hrvatska bila je svedok permanentnog medijskog uništavanja lika i dela Gordane Buljan Flander, stručnjaka i osnivača Poliklinike za zaštitu dece grada Zagreba, koja je preživela razne politički turbulentne periode i afere, ali nije mogla izdržati sistemske medijske napade po nalogu Severine Vučković. Kako bi od dalje hajke spasla barem Polikliniku i njene uposlenike, Flander se povukla, nakon čega je postala predmet istrage istih pravosudnih tela koja se očito boje Severine, pa joj tolerišu sve ili, još gore, nesvesno služe kao produžena ruka u njenim privatnim razračunavanjima. Ekskluzivnom objavom sudske presude, koja otkriva da je Jelena Jindra, novinarka koju je Severina angažovala za obračun sa Poliklinikom za zaštitu dece, ostavila i de fakto se odrekla brige o vlastitom detetu, Hrvatski tjednik praktično je razmontirao i celokupnoj hrvatskoj javnosti prezentovao modus operandi udružene skupine nemajki i registrovanih zlostavljačica koje prete i ucenjuju stručnjake i pravosuđe, ali ne iz majčinske ljubavi prema detetu već zbog patološke mržnje prema muškarcima, kojima se iz različitih pobuda, žele stalno svetiti. Učinak koji svojim zajedničkim i koordinisanim delovanjem postiže ova grupa veći je pritisak i uticaj od bilo koje druge neformalne grupe u Hrvatskoj, uključujući i mafijaške, zločinačke organizacije jer nijedna grupacija ne može progoniti neistomišljenike i čitave ustanove uz orkestriranu i unapred osiguranu podršku medija, navodi Hrvatski tjednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading