STRAVIČNA ŽIVOTNA PRIČA NAŠEG VELIKOG GLUMCA: Borio se sa ZAVIŠNOŠĆU, a život je završio TRAGIČNO!

Autor:

Zabava

19.12.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Dujmović je legendarni glumac koji je ostao zapamćen po mnogobrojnim ulogama, a malo ko je znao sa čime se glumac borio celog života.

STRAVIČNA ŽIVOTNA PRIČA NAŠEG VELIKOG GLUMCA: Borio se sa ZAVIŠNOŠĆU, a život je završio TRAGIČNO!

Foto: printscreen

Davor Dujmović je bio srpski glumac koji je ostao upamćen po ulozi Perhana u filmu "Dom za vešanje",  ali i po ulogama u “Top listi nadrealista”.

Davor je rođen u Sarajevu, a nadimak Perhan mu je ostao iz filma, a kaže da je ulogu dobio slučajno. Išao je u drugi razred niže muzičke škole, a imao je običaj da svrati kod oca koji je radio na pijaci Markale nakon časova.

– Bili smo siromašni, nisam imao instrument, ali je moja mama poznavala čistačicu u školi koja mi je noću otključavala učionicu i ja sam tu vežbao – pričao je ranije Davor, prenosi Objektiv.

Svratio je u obližnji restoran na sok, a tu su bili Emir Kusturica i njegov asistent, koji je upitao Davorovog oca da li želi da učestvuje u audiciji za film “Otac na službenom putu”. Na audiciji se pokazalo da je bio stvoren za tu ulogu. Nakon filma “Otac na službenom putu” odlučio je da upiše filmsku akademiju. Međutim, nije mu uspelo pa više nije ni pokušavao.

Davor je sa nepunih 18 godina postao glavni glumac u "Domu za vešanje", a nakon toga je proglašen za jednog od pet najboljih glumaca u Evropi.

Tada su ga upoređivali sa legendarnim Dastinom Hofmanom, međutim sreća je Davoru okrenula leđa. Početkom devedesetih glumac je počeo da konzumira heroin od kog je bezuspešno pokušavao da se izleči.

– Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo “ja sam mal’ pa sam radoznal’”, ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću – rekao je tada Davor.

Davor nakon rata beži iz Sarajeva u Beograd, a tada snima nekoliko filmova među kojima je i najpoznatiji "Underground". Posle završetka rata glumac odlazi u Banjaluku gde je osnovao gde je osnovao Fond za kulturu Republike Srpske, koji kasnije dobija naziv Davor Dujmović.

Zatim se preselio u Sloveniju kod devojke sa kojom je živeo poslednjih meseci svog života. Slobodno vreme je provodio u prirodu, a najviše je voleo konje. 

Kada je imao samo 30 godina glumac je izvršio samoubistvo vešanjem, 31. maja 1999. godine, a ceo život se borio sa jakom depresijom i alkoholizmom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading