NOVI SKANDAL U NAJAVI: Nikolićeva razotkrila namere javnog servisa - RTS NAMEŠTA BEOVIZIJU, POBEĐUJE SARA JO!

Autor:

Zabava

17.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam isto čula da će da pobedi Sara ove godine, pa iz tog razloga i nisam slala svoju pesmu. Pa znate li vi da se deset godina unazad zna ko će da pobedi?! Kad sam ranije pričala da je sve namešteno, niko mi nije verovao. Treba da skinemo bagru s Oliverom Kovačević na čelu, kaže Maja.

NOVI SKANDAL U NAJAVI: Nikolićeva razotkrila namere javnog servisa - RTS NAMEŠTA BEOVIZIJU, POBEĐUJE SARA JO!

Foto: Youtube/printscreen

Takmičarski festival zabavne muzike Beovizija, na kom Srbija jednom godišnje bira predstavnika za odlazak na Pesmu Evrovizije, očigledno ni ove godine neće proći bez skandala! Kako Srpski telegraf saznaje, o nameštaljkama na ovom događaju sada je počelo da se priča i pre nego što je održan, pa se uveliko govori da je Sara Jovanović, navodno, ovogodišnji pobednik. Konkurs za prijavljivanje je otvoren od 1. decembra ove godine, a takmičenje je najavljeno za februar 2022, kada će se birati predstavnik Srbije na Evrosongu. Međutim, euforije među prijavljenim kandidatima skoro i da nema jer ne postoji žar za takmičenjem na kom se, navodno, već zna ko će dogodine da ode u Italiju kao predstavnik Srbije na Evrosongu.

- Beoviziju poslednjih godina stalno obeležavaju skandali. Uvek neko ustane i kaže da je namešteno, ili je problem u glasovima ili u načinu na koji je žiri glasao. Sad se priča da je Sara Jo sigurno pobednica, ali, naravno, to niko neće da potvrdi. Sve se to već zna, ali čelnici na RTS se vešto brane i uvek govore da su to samo priče. Čak i pojedini učesnici koji nameravaju da se prijave ove godine kažu da znaju da je sve namešteno, ali da je i reklama samo kroz pojavljivanje tamo dobra stvar. Još ako prođete u drugo polufinalno veče i opet održite nastup, ostanete upamćeni - priča nam sagovornik.

Pozvali smo kompozitora Damira Handanovića, koji je 2018. izabran od Skupštine grada Beograda za direktora ustanove kulture Centra beogradskih festivala, da bismo ga pitali za komentar, a on za Srpski telegraf kaže da nikako nije dobro što se okolo već priča o nameštanju na takmičenju, kao i da za sada ne bi da bude deo tamošnje ekipe.

- Nisam ispratio ništa što se ovogodišnje Beovizije tiče jer nemam vremena, a mnogo puta sam rekao da neću da učestvujem u tome dok se dosta stvari tamo ne reši. Bavim se nekim drugim stvarima trenutno, komponujem Ceci novi album i sad me samo to zanima. Protiv Sare Jo nemam ništa, odmah da se razumemo. Nemam ništa ni protiv drugih kolega, tu sam da pomognem ljudski ako mogu, ali čim krenu te priče da se već unapred zna ko je pobednik, to nije dobro - kaže Damir za naš list.

Beoviziju skandali prate godinama

2006. Prva asocijacija na muzički festival Beovizija svakako je "Ludi letnji ples", koji su 2006. otpevali Ognjen Amidžić, Marinko Madžgalj i Luis. I zbog pesme i zbog potencijalnog nasilja koje je moglo da izbije kada su članovi crnogorskog benda No Name (ne)zasluženo izašli na binu i stali pred nezadovoljnu publiku. Frka je izbila jer crnogorski žiri nije dao nijedan poen "Ludom letnjem plesu", zbog čega je kasnije predstavnik srpskog žirija Milan Đurđević iz Nevernih beba rekao da se preispita regularnost glasanja

2007. Mira Škorić, Amadeus bend, Maja Nikolić, Jelena Kovačević i Aleksandra Perović ostali su bez plasmana u finale i smatrali su da je telefonsko glasanje publike namešteno, ali se to nije proveravalo

2009. Ana Nikolić i Ivana Selakov pretrpele su štetu 2009. zbog greške u prebrojavanju glasova publike i žirija, zbog čega se ni jedna ni druga nisu našle u finalu. RTS je posle priznao da je napravio propust i njih dve su vraćene na spisak finalista. Ivana Selakov je pristala da peva u finalu, dok je Ana odbila

Republika

Foto: Promo foto

Ana Nikolić

2014. Ana Nikolić tužila javni servis zbog greške u prebrojavanju glasova publike i žirija na Beoviziji 2009, a Viši sud je 2014. presudio u Aninu korist

2018. Maja Nikolić optužila Sanju Ilića i Balkaniku da su pevali na nasnimljene vokale. Maja je 2018, pred svim medijima, isprozivala kolege, tvrdeći da je trebalo da pevaju uživo, a da im je RTS pomogao da tokom izvođenja mogu da imaju nasnimljene bek vokale

2020. Pesma "Svadba velika", koju izvode Bora Dugić i Balkubano, izazvala je pravi skandal, budući da se Autonomni ženski centar oglasio saopštenjem u kome navodi da pomenuta numera poziva na nasilje nad ženama. Tek posle skandala RTS je reagovao i naložio autorima da promene tekst pesme

S druge strane, Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa na RTS ljutito je reagovala na postavljeno pitanje o nameštanju glasova na Beoviziji, te joj nije jasno ni kako neko može da se bavim takvim pričama.

Foto: youtube.com/RTS Zabava - Zvanični kanal

Olivera Kovačević

- Ne znam kakve priče postoje i ko pušta te informacije, ali takve tvrdnje su skandalozne. Ne želim da komentarišem to. Doviđenja i prijatno - besno je prokomentarisala Olivera.

Nakon ovoga pozvali smo Maju Nikolić, koja je 2018. optužila Sanju Ilića i Balkaniku da su pevali na nasnimljene vokale, što im je RTS dozvolio, a sada je pevačica potvrdila naša saznanja i detaljno pojasnila šta misli o Beoviziji:

- Drago mi je da je neko od medija konačno počeo da raskrinkava ove s RTS. Pa znate li vi da se deset godina unazad zna ko će da pobedi?! Kad sam ranije pričala da je sve namešteno, niko mi nije verovao. Treba da skinemo bagru s Oliverom Kovačević na čelu. Ja sam isto čula da će da pobedi Sara Jo ove godine, pa iz tog razloga i nisam slala svoju pesmu. Sve to košta oko 10.000 evra, ne pada mi na pamet da ulažem toliko, a znam da nemam šanse da odem na Evroviziju. Svake godine se zna ko pobeđuje, tako da smo mi ostali samo pioni i služimo da popunimo prostor. Prva sam znala i za Balkaniku, rekla sam Oliveri: "Kako je moguće da oni pobeđuju, da je sve namešteno", a ona meni kaže: "Majo, nema nameštanja, ja sve nadgledam". Na kraju su oni uzeli pobedu. Bravo za vaš list! Konačno neko da otkrije šta se tamo dešava. Ko pere te pare? Neko dobro zarađuje od toga, zato sam za to da se smeni ekipa. Iza njih stoji neka opozicija, to garantujem. Nema to veze s vlašću. Oni imaju neke druge dogovore.

Inače, 2022. izbor za Pesmu Evrovizije održaće se u maju u Torinu jer je ove godine na pomenutom takmičenju pobedu odneo kontroverzni italijanski bend Maneskin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading