TUMOR JOJ BIO VELIČINE FUDBALSKE LOPTE, DOKTORI JE JEDVA SPASILI: Biljana Obradović pomišljala na najgore! (FOTO)

Autor:

Zabava

13.12.2021

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata voditeljka Biljana Obradović progovorila je o teškom periodu u životu nakon što joj je dijagnostikovan tumor pankreasa.

TUMOR JOJ BIO VELIČINE FUDBALSKE LOPTE, DOKTORI JE JEDVA SPASILI: Biljana Obradović pomišljala na najgore! (FOTO)

Foto: instagram.com/biljanacity

Poznata voditeljka Biljana Obradović nedavno je otvoreno pričala o njenom teškom peridou kada su joj doktori dijagnostikovali tumor pankreasa. Voditeljka nije ni slutila da boluje od teške bolesti, od koje su u prethodnom periodu umrle čak dve poznate ličnosti poput Merime Njegomir, Marinka Rokvića. Biljana se povukla nedavno iz sveta voditeljstva i uplovila u svet sporta, a zbog bolesti koja ju je napala, morala je da se operiše, kako bi se rešila svih problema. 

 

 

Namime, kako je objasnila u intrevjuu, kada je čula od čega boluje, pomislila je na ono najgore, ali Biljana ističe da je sreća bila na njenoj strani da ga otkrije blagovremeno i na vreme. 

- Tumor pankreasa nije isto što i rak, iako su mnogi skloni da čim čuju za tumor pomisle da je u pitanju maligna pojava. Srećom, moja bolest nije bila maligna - rekla je Biljana čiji je tumor bio veličine fudbalske lopte i do poslednjeg trenutka zapravo nije bilo poznato da li je u pitanju benigni ili maligni tumor.

- Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara - to je kao jedna fudbalska lopta. Kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do 'raslojavanja', što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - rekla je ona i opisala prve simptome - umor koji je nije napuštao, iako živi zdravo i održava pravilne navike.

 

 

- Pravilno se hranim, ne pušim, ne pijem, idem na spavanje oko 22 sata, bavim se fizičkom aktivnošću idem u teretanu, išla sam i na jogu, ali poslednjih 7-8 godina sam osećala konstantan umor, nisam imala snage, često sam bila bolesna, takođe imam redovne cikluse koji traju četiri dana ali posle tih ciklusa nisam mogla da se oporavim po tri nedelje kao u slučajevima anemije - dodaje.

Zbog simptoma koje je opisala Obradovićeva, doktori su smatrali da boluje od hipotireoze, popularnije smanjenja funkcije štitaste žlezde, koja takođe zna da bude ozbiljan problem kod žena. 

 

 

Podsetimo, Biljana je već sa 15 godina lečena od hipotireoze, a već tada su doktori utvrdili da više ne postoji. Doktor Nikica Grubor je jedan od poznatijih hirurga endokrinologije, koji je zapravo ustanovio da štitasta žlezda zapravo nije pravi uzrok zbog kog je Biljana imala zdravstvenih problema, već sasvim nešto drugo. 

Kako je objasnio, Biljani se stvorio cistični tumor pankreasa, koji je uspeo da zavara trag i davao simptome slične hipoteriozi. Biljana je u tom periodu imala problema sa viškom kilograma, kao i prekomernim znojenjem. 

 

 

- Radila sam i dalje dva posla, ali meni je bila jedna ravna linija i onda su mi svi govorili - ti si se prezasitila poslom, dugo radiš na televiziji, više nema motiva, adrenalina - rekla je voditeljka koju pamtimo iz emisija "City" i "Biljana za vas", a koja je od 2013. u svetu fudbala kao portparolka FK Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading