ČKALJA JE PRED SMRT ŽIVEO U BEDI: Poznati glumac se požalio da ga je Srbija UNIŠTILA!

Autor:

Zabava

01.12.2021

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Petrović Čkalja potresao je naciju kada se požalio da živi u bedi pred smrt.

ČKALJA JE PRED SMRT ŽIVEO U BEDI: Poznati glumac se požalio da ga je Srbija UNIŠTILA!

Foto: printscreen

Miodraga Petrovića Čkalju i danas pamte svi kao najboljeg glumca u istoriji srpske kinematografije, a njegove izjave se citiraju i dan danas.

Iako je njega činio njegov nezaobilazni humor, ipak je i on imao mane o kojima je često govorrio Bole Stošić koji je odbio ulogu u "Boljem životu" upravo zbog Čkalje.

Republika

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

 

- U "Boljem životu" me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka - rekao je Bole Stošić, a prenela je Srbija Danas.

Kada su ga pitali oko čega je krenula njihova svađa, Stošić je dao kratak komentar:

- Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana.

Republika

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

 

Miodrag Petrović je glumac kog cela Srbija pamti, što i nije teško s obzirom da je snimio više od 90 filmova za koje je dobio veliki broj nagrada. 

Čkalja je bio nasmejan ceo život a pred kraj života je upao u depresiju. Naime, požalio se da ga muči samoća jer su ga kolege napuštale jedan po jedan kako bi otišli u "bolji" život.

Republika

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

 


2002. godine Čkalja je dobio nagradu za životno delo “Car Konstantin”, a govorom na dodeli otkrio je da je kraj života dočekao u bedi:

- Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je glumac na dodeli, a zatim je dodao:
- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - neutešan je bio popularni Čkalja.

Podsetimo, Čkalja je preminuo 2003 godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vlada

02.12.2021 09:06

Za snimljenih 90 filmova za koje je dobio veliki broj nagrada dobio je i velike sume novca. Nije znao da sačuva taj novac za stare dane.