ZORICA BRUNCLIK I HANKA PALDUM ZAKOPALE RATNU SEKIRU: Nakon TRI DECENIJE mržnje i ljubomore pomirila ih OVA pevačica! (FOTO)

Autor:

Zabava

27.11.2021

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pesme "Avlije, avlije" nisu mogle očima da se vide i bežale jedna od druge od 1990., a pre dve večeri sedele za istim stolom i pevale kao u dobra stara vremena

ZORICA BRUNCLIK I HANKA PALDUM ZAKOPALE RATNU SEKIRU: Nakon TRI DECENIJE mržnje i ljubomore pomirila ih OVA pevačica! (FOTO)

Foto: Časlav Vukojičić/instagram.com/hankapaldum_official

Folk zvezde Zorica Brunclik i Hanka Paldum zakopale su ratnu sekiru nakon više od tri decenije. Naime, njih dve je posle 30 i kusur godina pomirila zajednička prijateljica i koleginica Dragana Mirković na snimanju novogodišnjeg programa na svojoj televiziji DM SAT. Razdor između dve velike zvezde nekadašnje Jugoslavije datira još od 1990, kada je Brunclikova prepevala pesmu bosanskohercegovačke pevačice.

Republika

Foto: instagram.com/zoricabrunclik_official

Zorica Brunclik prepevala pesmu ''Avlije, avlije'', a aranžman radio Kemiš

Hanka se s numerom "Avlije, avlije" prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album 1990. "Rođeni jedno za drugo". Muziku i tekst za "Avlije, avlije" napisao je Esad Mulaomerović, a dve verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoričinu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.

Republika

Foto: Yotube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Hanka Paldum prva otpevala pesmu ''Avlije, avlije''

- Hankina verzija nije se čula dalje od izvođenja na festivalu i tu joj je bio kraj. Ona ju je maltene otpevala tad i više nikad. Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pevala "Avlije, avlije" i to je ovu mnogo iznerviralo i nije želela više da čuje za Zoricu, s kojom je pre toga bila velika prijateljica. Odnos sa Zoricom je zahladio i od tada njih dve ne razgovaraju i izbegavaju da zajedno gostuju u emisijama. To traje 31 godinu - kaže za Srpski telegraf i Republika.rs izvor koji je dobro upućen u odnos dve vrsne narodne pevačice.

Republika

Foto: Youtube.com/Goran Comor

 

 

Čomoru pe 15 godina nije pošlo za rukom da ih izmiri

Voditelj Goran Čomor je pre petnaestak godina pokušao da ih pomiri tako što ih je obe pozvao da budu gosti u njegovoj emisiji "BN koktel" na bijeljinskoj BN TV, ali do pomirenja, kao ni realizacije emisije, nije došlo. Naime, Zorica je odbila da bude gošća zajedno s Hankom. Jedno mesto je ostalo prazno, a Čomor je javno prozvao Zoricu ispred Hanke da nije profesionalac i da nije smela da otkaže emisiju.

- Imam pametnija posla i ne razmišljam o njoj. Neka je živa i zdrava - izjavila je Paldumova kada su je u to vreme novinari zvali da prokomentariše to što Brunclikova nije želela da bude zajedno s njom u emisiji.

Nakon tri decenije od početka svađe i razdora zbog pesme "Avlije" dve pevačice su konačno stavile tačku na sve nesuglasice. I to zahvaljujući Dragani Mirković, koja je kao pravi domaćin u dva dana snimanja novogodišnjeg programa za svoju DM SAT TV u jednom restoranu u Požarevcu uspela da izvede nemoguće. Lepo je sve ugostila, a Zoricu i Hanku je s dobrom namerom smestila za isti sto. Njih dve, do juče zavađene i ljute jedna na drugu, ovog puta nisu skidale osmeh s lica, što potvrđuju fotografije koje je ekipa Srpskog telegrafa i Republika.rs uspela da zabeleži na licu mesta. Čak su i zapevale zajedno s legendarnom Azeminom Grbić, koja je stajala iznad njih. Videlo se da su obe srećne jer među njima više nema zle krvi.

- Koji smo mi to nesporazum imale?! Pesma nije naše vlasništvo. Kompozitori krčme pesme jer nisu imali od čega da žive, pa su prodavali pesme budzašto. Ja sam dobila Hankinu pesmu, a pre toga je nisam čula. Ona i ja se nismo sretale ni viđale godinama jer nas je put vodio na različite strane - rekla nam je Zorica na konto pomirenja i potvrdila da ona i Hanka nisu imale kontakt 31 godinu, sve do četvrtka uveče, kada je njihova mlađa koleginica Dragana uspela da ih spoji na snimanju novogodišnjeg programa za svoju DM SAT TV.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Dragana Mirković pomirlia Zoricu Brunclik i Hanku Paldum

Inače, Miroljub Aranđelović Kemiš je svojevremeno komentarisao to što je Paldumova ljuta na njegovu ženu.

- Hanka je tu pesmu otpevala samo na festivalu, ali za nju nije imala dovoljno sluha, pa je hit postala tek kada ju je otpevala Zorica. Autor numere mi je lično dao dozvolu za pesmu. E sad, druga je stvar da li je neko ljubomoran što je kod nekog drugog izvođača pesma bolje prošla - rekao je svojevremeno harmonikaš u ime svoje supruge Zorice, dok se Hanka ranije ograđivala od celog slučaja, podbadajući koleginicu:

Hanka nabila torbu na glavu da se sakrije od medija

Hanka Paldum napravila je užasnu scenu prilikom dolaska u restoran gde se snimao novogodišnji program kada je besno pobegla od medija koji su je sačekali. Naime, ona je stigla iz Sarajeva, gde živi, a na glavi je imala turban, dok je u rukama nosila torbu i kofer. Kada su fotografi medijskih kuća počeli da je slikaju, Hanka je stavila torbu preko glave i besno pobegla u drugu salu restorana, dok je sve vreme psovala. U studio je ušla na sporedna vrata da bi izbegla medije.

- Ja sam počastvovana što se nekom od interpretatora sviđaju moje pesme i kada ih oni prezentuju publici.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading