OVO JE VEČNA KUĆA MERIME NJEGOMIR: U Aleji zaslužnih građana biće sahranjena pored OVOG kolege! (FOTO)

Autor:

Zabava

23.11.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Merima Njegomir biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana, a evo pored koga će biti sahranjena.

OVO JE VEČNA KUĆA MERIME NJEGOMIR: U Aleji zaslužnih građana biće sahranjena pored OVOG kolege! (FOTO)

Foto: republika.rs, ST/V. Lukić

 

Pevačica Merima Njegomir danas će biti sahranjena na Novom groblju, a na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preminula umetnica biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana. 

Republika

Foto: republika.rs

Merima Njegomir večna kuća

 

Merima je život skončala nakon duge i teške bolesti od raka pankreasa, a njena venča kuća biće na Novom groblju i to pored njenog kolege Džeja. 

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike i istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Ona je prva od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, a dobitnica je i nacionalne penzije Republike Srbije. Snimila je više od 25 albuma, a iza sebe je ostavila mnoštvo antologijskih hitova, među kojima su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

24.11.2021 00:17

Dzej u aleji velikana?!!!