MERIMA NJEGOMIR SAHRANJENA: Ćerka ispratila majku na večni počinak SRCEPARAJUĆIM REČIMA! (VIDEO)

Autor:

Zabava

23.11.2021

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Merima Njegomir ispraćena je na večni počinak na Novom grbolju u Aleji zaslužnih građana.

MERIMA NJEGOMIR SAHRANJENA: Ćerka ispratila majku na večni počinak SRCEPARAJUĆIM REČIMA! (VIDEO)

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ćerka Merime Njegomir ispratila je uz srceparajuće reči, koje su odzvanjale grobljem.

- Niko ovo neće pevati kao ona, mnogo je volela ovu pesmu! Hvala, mama! -

 

 

Nakon govora, deca Merime Njegomir u rukama su držali po crvenu ružu, koju su spustili  u večnu kuću njihove majke dok je trajala pesma ,,Što je lepo kad se neko voli", pevačica je sahranjena i ispraćena na večni počinak. 

  Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Merima Njegomir sahrana

 

Pred spuštanje sadnuka u večnu kuću, prijatelj Merime Njegomir održao je potresan govor. 

 - Merima nije narodna pevačica već istaknuti umetnik vokalni solista, ličnost. Narodna muzika je bila njena primarma vokacija. Njen sam biograf već 30 godina. Pevala je 6 dana u kafanama tuzlanskim, a sedmi dan vozom se vraćala u Zemun u muzičku školu. Bila je popularna u svetu, a nasš dijaspora ju je obožavala - glasio je govor Meriminog Prijatelja.

 

 

Nakon opela, krenula je povorka na Novom groblju povodom sahrane Merime Njegomir. Povorka je krenula u jevajima neutešne porodice, a Merimina deca se nisu odvajala jedni od drugih. Jelena, Ljubica i Milica su se držale zajedno, a u bratu Marku nalazile su utehu sve vreme. 

Republika

Foto: Republika.rs

Povorka Merime Njegomir

 

Tokom opela na sahrani Merime Njegomir, pristigao je i orkestar, koji će vanserijsku umetnicu ispratiti pesmom. Merima je poznata kao nesvakidašnji glas, da je svojim najjačim oružjem, a to je pesmom, osvajala i one neosvojive tvrđave.  Tamburaši će pevačicu Merimu ispratiti na večni počinak uz pesmu ,,Što je lepo kad se neko voli".

 

Nakon što je opelo počelo za Merimu Njegomir i njen mir i spokoj na onom svetu, ćerki preminule pevačice se toliko slošilo da su odmah morali prisutni da reaguju. Naime, tokom opela, ćerku su morali da zapljuskuju sa vodom kako bi se dovela u red. 

Počelo je opelo na sahrani Merime Njegomir, ćerke Milica, Jelena i Ljubica, kao i njihov brat Marko se zajedno drže uz porodicu i prijatelje. 

Republika

Foto: Republika.rs

Ivica Dačić teši uplakane ćerke Merime Njegomir

 

Tokom sahrane Merime Njegomir pojavio se i Ivica Dačić predsednik Skupštine, koji je sve vreme davao podršku ćerkama preminule umetnice. U jednom trenutku Dačić je zagrlio Milicu, Ljubicu i Jelenu, a one su od tuge počele da jecaju na sav glas. 

Republika

Foto: Republika.rs

Srđan Đoković

 

Na sahranu Merime Njegomir pojavio se i muzički producent i muzičar Damir Handanović, koji je svojevremeno imao samo reči hvale za sada već upokojenu umetnicu, čiji glas će večno trajati. Odmah potom se pojavio i Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, koji je za Merimu kupio lek koji joj je bio potreban, ali i pre nego što je uspeo da dođe do nje, pevačica je izdahnula. 

 

Republika

Foto: Republika.rs

Damir Handanović

 

Legendarna glumica Rada Đuričin pojavila se na Novom groblju kako bi se oprostila od dugogodišnje prijateljice Merime Njegomir. 

 

 

Pevačica Ćana stigla je  na Novo Groblje u pratnji, a ono što se može primetiti da ona nije znala gde treba da ide. Verovatno se od bola i tuge zbunila, a žal na licu nije krila. 

 

 

Goca Lazarević stigla je na Novo groblje, u srnini, nije mogla da sakrije gorke suze, koje su se slivale niz njeno lice zbog smrti Merime Njegomir. 

 

 

Na sahranu Merime Njegomir pojavio se i Milan Laća Radulović, kao i Ana Bekuta, koja je inače preminuloj umetnici bila kuma. Odmah potom pistigla je i Nada Topčagić. 

Republika

Foto: republika.rs, ST/V. Lukić

Milan Laća Radulović i Ana Bekuta

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je veliki venac za Merimu Njegomir, a potresnom porukom se oprostio od vanvremenske umetnice. Podsetimo, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Merima Njegomir počivaće u Aleji zaslužnih građana.

Republika

Foto: republika.rs

Predsednik Aleksandar Vučić

 

Pevačica Vesna Zmijanac stigla je takođe na Novo groblje kako bi se oprostila do Merime Njegomir. 

Republika

Foto: Republika.rs

Vesna Zmijanac

 

Na sahranu Merime Njegomir pojavile su se snajka i svekrva, Slavica Rokvić i Bojana Rokvić. Podsetimo, Marinko Rokvić je  nedavno sahranjen, a preminuo je na isti dan kad i Merima u subotu. Slavica i Bojana stigle su kako bi Marinkovoj prijateljici pokazale poštovanje. 

Republika

Foto: Republika.rs

Bojana i Slavica Rokvić

 

Sestre preminule pevačice su takođe poslale venac sa belim ružama, a poruka će vam naterati suze na oči. 

- Poslednji pozdrav sestri - pisalo je na vencu. 

Republika

Foto: Republika.rs

Venac od porodice za Merimu Njegomir

 

Na sahrani Merime Njegomir, porodica je donela vence koji su napravljeni od crvenih ruža, sa potresnim porukama. 

- Što je lepo kad se neko voli, a dusa boli. Zauvek tvoja deca i unuci - poruka na vencu od porodice. 

Republika

Foto: Republika.rs

Venac porodice za Merimu Njegomir

 

Ćerka Ljubica Njegomir pojavila se na Novom groblju, ispred kapele na sahrani majke Merime Njegomir.

Republika

Foto: Republika.rs

Čeda Jovanović na sahrani Merime Njegomir

 

Nakon nje, došli su i Čedomir Jovanović, ali i ostali prijatelji koji su došli kako bi odali poslednji pozdrav preminuloj umetnici. Ćerka Ljubica pala je u zagrljaj prijateljice koja je došla kako bi joj pružila podršku. 

Republika

Foto: Republika.rs

Merima Njegomir sahrana

 

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike i istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Ona je prva od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, a dobitnica je i nacionalne penzije Republike Srbije. Snimila je više od 25 albuma, a iza sebe je ostavila mnoštvo antologijskih hitova, među kojima su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading