Posetili smo VEČNU KUĆU Marinka Rokvića, poruka na vencu od unuka će vas RASPLAKATI! (VIDEO)

Autor: Ognjen Bogdanović

Zabava

16.11.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika.rs posetio je grobno mesto pevača Marinka Rokvića, scena koju smo zatekli će vas sigurno dirnuti u srce.

Posetili smo VEČNU KUĆU Marinka Rokvića, poruka na vencu od unuka će vas RASPLAKATI! (VIDEO)

Foto: ST/V. LUKIĆ, Republika/O. Bogadnović

 

Pevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra nakon duge i teške bolesti kancera pankreasa, ova vest pogodila je ceo region, a naročito njegovu porodicu. Marinko je iza sebe ostavio udovicu Slavicu, tri sina, Marka, Darija i Nikolu, kao unuke i snaje. 

Sahrana se održala na Novom bežanijskom groblju, a pevača su uz suze i jedaji na večni počinak ispratili mnogobrojni prijatelji sa estrade, bližnji i uplakana porodica. 

Ekipa portala Republika.rs posetila je večnu kuću Marinka Rokvića na Novom bežanijskom groblju, a ono što smo tamo zatekli će vas rasplakati. 

Kako su se upoznali Marinko i Slavica Rokvić

Ljubav Marinka Rokvića i njegove voljene Slavice Rokvić intrigirala je mnoge, a sada je otkriveno kako su se njih dvoje uopšte upoznali. Marinko je svojevremeno, kada je doživeo vrhunac njegove karijere, 1984. godine, nakon koncerta u Zagrebu, upoznao u stanu svog prijatelja medicinsku sestru. Tek kasnije se ispostavilo da je u pitanju Slavica, koja će mu kasnije postati i voljena supruga. Slavica je tada tek završila stručnu spremu, a Rokvić je ostao zabezeknut njenom lepotom. 

Slavicu je privuklo što je Marinko bio prirodan, jednostavan čovek u jeku njegove karijere. Međutim, ono što malo ko zna, jeste da su prijatelji savetovali Slavicu da ne ide sa Marinkom, jer će je ostaviti, budući da se bavi pevanjem, a planirala je i da postane lekar. Čak su i Slavičini roditelji bili protiv njihove veze, sve do trenutka dok nisu upoznali Marinka. 

 

 

Marinko je oduvek bio na lošem glasu da je poznat kao švaler i ženskaroš, pa je odlučio da za njegov 31. rođendan počasti sebe neobičnim i poklonom za sva vremena - glamuroznim venčanjem. 

Marinko i Slavicu su stali na ,,ludi kamen" 1985. godine, a bračna zajednica im je trajala punih 36 godina. Tokom brata dobili su dva naslednika Nikolu i Marka, koji su krenuli očevim stopama. I dok se Nikola bavi pevanjem, drugi sin Marko je izvrstan harmonikaš. Tokom braka dolazilo je do problema, u trenucima kada su verna obožavateljka Rokvića zvale Slavicu kako bi joj pretile i vređale. 

 

Naime, na grobnom mestu i dalje stoje venci sa potresnim porukama prijatelja, bližnjih i porodice. Između ostalog, odmah na početku zatekli smo poruku njegove udovice Slavice Rokvić, koja se na dirljiv način oprostila od svog voljenog Marinka. 

- Poslednji pozdrav voljenom Marinku, tvoja neutešna Slavica - glasila je poruka. 

Republika

Foto: Republika.rs/O. Bogdanović

Venca od Slavice Rokvić za Marinka Rokvića

 

Međutim, tu smo zatekli još nekoliko dirljivih poruka koje možete videti u nastavku teksta. Naime, od Marinka su se oprostili mnogi njegovi prijatelji, među kojima smo zabeležili poruku Jelene Karleuše, prijatelja iz mladosti, ali i ostale kolege sa estrade. 

Republika

Foto: Republika.rs/O. Bogdanović

Venac na grobu Marinka Rokvića
Republika

Foto: Republika.rs/O. Bogdanović

Venac od Jelene Karleuše
Republika

Foto: Republika.rs/O. Bogdanović

Venac za Marinka Rokvića od unuka

 

Podsetimo, na početku teksta spomenuli smo da je Marinko iza sebe ostavio unuke, koji su dedi poslali emotivnu i tužnu poruku. Naime, na grobu pokojnog pevača našli smo poruku od unuka sa dirljivom porukom, koja će vas sigurno dirnuti u srce. 

- Poslednji pozdrav ćići dedi - glasila je poruka. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading