MARINKO ROKVIĆ SAHRANJEN: Porodica OKOVANA TUGOM, ispratila voljenog na večni počinak! (VIDEO)

Autor:

Zabava

11.11.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana Marinka Rokvića biće održana na Novom bežanijskom groblju u 14:30 časova, prijatelji i porodica okupili su se kako bi pevača ispratili na večni počinak.

 

 

Republika

Foto: Republika.rs

Marinko Rokvić Sahranjen

 

Nakon svih običaja, potresnog govora Nikole Rokvića, Marinko Rokvićispraćen je na večni počinak, a suze i jecaji su odzvanjali grobljem.

 

Republika

Foto: Republika.rs

Nikola Rokvić na sahrani Marinka Rokvića

 

Marinkov sin Nikola Rokvić održao je potresan govor pre nego što su njegovog oca spustili na večni počinak. 

- Uspeli smo da se istrgnemo iz tvoje senke, a sad mogu da kažem da smo mi ponosni u tvojoj senci i dalje. Unučići te pozdravljaju bićeš najbolji deda uvek. Mudar i smiren si bio do poslednjeg dana za godinu dana nije izašla iz tebe nijedan ružna reč, bio si ostao gospodin ostaćeš zapsian u večnosti. Pogledaj koliko nas je došlo duša mi je puna tata -rekao je Nikola. 

  Republika

Foto: Republika.rs

Nada Topčagić u suzama

 

Nada Topčagić tokom povorke sve vreme je grcala u suzama, nije mogla da dođe sebi, a njeni jecaji i bol odjeknivali su grobljem. Nada nije mogla da sakrije tugu u očima, pa su joj se niz lice spuštale gorke suze. Pored Nade, takođe je i pevačici Vesni Zmijanac pozlilo, jer nije mogla da se pomiri sa istinom da ju je njen voljeni kolega Marinko napustio. 

  Republika

Foto: Republika.rs

Povorka Marinka Rokvića

 

Tokom povorke na sahrani Marinka Rokvića na Novom bežanijskom groblju odjekivala je pesma ,,Jedina moja", a u povorci su se našle sve njegove kolege i porodica. 

Na Novom bežanijskom groblju krenula je povorka za Marinka Rokvića. 

Republika

Foto: Republika.rs

Povorka Marinka Rokvića

 

Pevača Marinka Rokvića na večni poničak ispratiće čak 11 harmonikaša, koji će odsvirati pesmu ,,Jedina moja", koju je ovaj umetnik otpevao 2017. godine. 

  Republika

Foto: Republika.rs

Harmonikaši na sahrani Marinka Rokvića

 

Nakon opela za porodicu, Slavica, Marko i Nikola uputili su se ka parceli gde će ispratiti njihovog voljenog na večni počinak. Slavica nije krila tugu, a sve vreme su joj sinovi bili podrška. 

Posle opela na večni počina, Marinka Rokvića israćaju Aca Sofronijević i Slavkoni sa harmonikom. Nada Topčagić stigla je sa vencem na kom je imala posebnu poruku za pokojnog Marinka. Nada je na groblje stigla sa Zlatkom, koji je sve vreme bio uz pevačicu. 

Republika

Foto: Republika.rs

Nada Topčagić i Zlatko

 

Nakon što su prijatelji i porodica okupili, počelo je opelo u crkvi Sv. Apostola Tome za porodicu.

Republika

Foto: Republika.rs

Opelo Marinka Rokvića

 

Vanja Udovičić se takođe pojavio na sahrani Marinka Rokvića, a za njim su stigli Željko Samardžić, kao i pevač Mitar Mirić. 

Republika

Foto: Republika.rs

Mitar Mirić

 

Republika

Foto: Republika.rs

Vanja Udovičić

 

Nakon Milene, na groblju se pojavio i Beki Bekić, koji je ranije opisao kako je izgledalo njegov poslednji susret sa Marinkom. 

Sreli smo se na ručku, sastali smo se i malo pričali i tada mi je tražio pesmu. I rekao sam mu da je imam i otpevao sam mu. Njemu se to dopalo, međutim, nešto se desilo, verovatno je bolest tada krenula i nažalost nije došlo do realizacije - priseća se Beki i napominje da je Marinko za njega ostao gospodin od pevača i gospodin od čoveka.

Republika

Foto: Republika.rs

Beki Bekić

 

Na sahrani se pojavila i Milena Plavšić, koja je sa velikim vencem pristigla na opelo kako bi se oprostila od Marinka. Milena je na vencu imala potresnu poruku za Marinka.

- Poslednji pozdrav drago kolegi - pisalo je na vencu. 

Republika

Foto: Republika.rs

Milena Plavišić

 

Nakon komemoracije povodom smrti Marinka Rokvića koja se održala u 11 časova, na Novom bežanijskom groblju biće održana sahrana. 

Ekipa portala Republika.rs je na licu mesta, a mnogi poznati Marinkovi prijatelji su se okupili kako bi ga ispratili na večni počinak. 

Republika

Foto: Republika.rs

Sahrana Marinko Rokvić

 

Među prvima je došla Marinkova neutešna porodica udovica Slavica i sinovi Marko i Nikola. Potom se pojavio i Marinkov dugogodišnji prijatelj i pevač Knez, koji nije krio tugu na svom licu. 

Opelo će se održati u crkvi Sv. Apostola Tome, a potom će u pratnji prijatelja i porodice biti ispraćen na večni počinak. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesna

11.11.2021 13:20

Putuj legendo u bolje krajeve. Umro jesi ali ćeš živeti večno kroz svoje pesme. Neka ti je večna slava, i hvala ti puno na tome što si nam poklonio tolike pesme koje će se posle tebe pevati večno. Saučešće porodici koja je bila uz tebe do kraja života.

Odgovori 15 1
Бања Лука

12.11.2021 06:59

Каква људина, какав човјек, велики вјерник, а и физички је био стијена....боже, зашто такви рано одлазе....нека му је лака српска земља...