POSLE OPERACIJE SE UGOJIO DO 103 KILOGRAMA: Ognjen Amidžić otkrio ko je za to KRIV, a onda PRIZNAO kako je USPEO DA SMRŠA!

Autor: Republika

Zabava

22.09.2021

14:58

Voditelj Ognjen Amidžić danas održava idealnu kilažu, ali je ranije imao i preko sto kilograma.

ST/Petar Divac

Ognjen Amidžić progovorio o kilaži

 

On kaže da se prvi put drastično ugojio pre 18 godina kada je operisao polipe na glasnim žicama, međutim pamti da je sa kilogramima kuburio i kada je njegova supruga Danijela Dimitrovska bila trudna.

- Najviše sam se ugojio kada sam operisao glasne žice, još 2003. godine. Tada sam bio najgojazniji, došao sam do čak 103 kilograma. Zbog zdravstvenog stanja su mi zabranili da pušim, a ja sam tada bio strastveni pušač. Utehu sam tada tražio u hrani, a pored toga sam pio i kortikosteroide, koji su takođe uticali na moj metabolizam - priseća se Ognjen.

Iako je posle tog teškog perioda uspeo da redukuje ishranu, ponovo je upao u krizu, verovali ili ne, kada mu je supruga Danijela Dimitrovska bila u drugom stanju.

Manekenka je u trudnoći sačuvala savršeno telo, Ognjenu je taj period bio veoma stresan, pa je stalno jeo i zbog nezdrave ishrane čak je dobio i insulinsku rezistenciju.

ST/Petar Divac

Ognjen Amidžić otkrio kad se najviše ugojio

 

- Nakon te krize posle operacije uspeo sam da skinem kilažu, ali sam se opet vratio na staro kada je moja supruga Danijela bila trudna. Taj period je bio pakao za nas. Ona je bila trudna, kroz sve sam prolazio sa njom, nisam spavao, a imao sami milion obaveza.

- Kada se porodila, došao je period nespavanja, i tada sam se hranio baš nezdravo. Ma to je bio haos.Tada sam zbog loše ishrane i stresa na poslu i kod kuće dobio insulinsku rezistenciju.

Ognjen je uspeo da smrša 14 kilograma tek kada je potražio pomoć nutricioniste.

- Video sam da ne mogu da se kontrolišem i da nisam, karakter, pa sam zato otišao kod stručnjaka. Moja nutricionistkinja mi je dala plan ishrane koji i dalje poštujem. Nekad se desi da malo prekršim, ali brzo se vratim na pravi put - kaže Amidžić za Hit i ističe da mu je najteže bez slatkiša:

ST/Petar Divac

Ognjen Amidzić

- Ja sam veliki gurman i volim da jedem bukvalno sve. Ne postoji jelo koje se meni ne sviđa, ali posebno sam slab na slatkiše. Najteže mi je da kažem ne kada me neko ponudi sladoledom, palačinkama, čokoladom. Ne mogu da odbijem slatkiše, pa se kasnije kajem. Kada ih vidim, nije mi dobro. Takođe, mnogo volim da kombinujem namirnice koje ne bi trebale da se kombinuju, kao na primer meso, krompir i hleb. Ipak, uz pomoć nutricionistkinje uspevam da se kontrolišem.

Svojevremeno je trenirao rukomet i često posećivao teretanu, a sada Ognjen vežba u svom stanu.

ST/Petar Divac

Ognjen Amidžić

- Radim sklekove, čučnjeve, istezanje... Planiram da uvedem i kardio trening, ali u teretanu ne želim da ulazim zbog korone. Imam frku od zatvorenih prostorija zbog cele situacije, pa zato ne volim da odlazim u teretanu iako sam to ranije radio.

 

Komentari (0)

Loading