DOK SE BORIO ZA OZDRAVLJENJE DECE, SAZNAO DA IMA RAK! Potresna priča Dejana Pantelića koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Autor: Republika.rs

Lifestyle

24.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj Dejan Pantelić usred borbe za ozdravljenje dece suočio se i sa najtežom bitkom, za sopstveni život.

Foto: youtube.com/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Dejan Pantelić

Šarmantni voditelj Dejan Pantelić godinama je prepoznatljivo televizijsko lice koga mnoge generacije obožavaju.

Ipak, iza vedrog lica koja nas pozdravlja sa malih ekrana, kriju se velike i teške borbe koje ostavljaju velike posledice, ali voditelj je iz njih izašao kao pobednik.

 

Naime, sve je počelo dve i po godine nakon rođenjavoditeljevog sina Vukašina. Tada su lekari  ustanovili da dečak boluje od dijabetesa, a brzo posle toga ista dijagnoza postavljena je i njegovoj sestrici Lari. Voditelj i njegova supruga Miona su se suočili s jednim od najvećih izazova u životu, te su počeli da pronalaze načine kako bi svojoj deci olakšali detinjstvo, ali i budući život. Istraživali su načine borbe protiv ove bolesti, prilagodili ishranu njihovim potrebama, te uspeli da deca uprkos bolesti imaju srećno i ispunjeno detinjstvo. Pošto je sve više roditelja tražilo njihove savete Dejan i Miona su se uključili u borbu protiv dijabetesa.

Već tokom 2012. godine, Dejan se suočio se s novim izazovima. U novembru je na suprugin rođendan izgubio oca, a pre toga i saznao da boluje od tumora na krajnicima. Nekoliko meseci je proveo obilazeći razne specijaliste, a nakon što mu je uspostavljena dijagnoza tumor je odstranjen, a on je otišao na lečenje u Nemačku.

Foto: printscreen/TVPink
Dejan Pantelić

- Muka nas je naterala da upoznamo dijabetes zbog naše dece, u roku od dva meseca ta bolest je oboma dijagnostikovana. To je možda bio okidač ovog mog problema. Sve se to izdešavalo, i otac mi je umro u međuvremenu - rekao je jednom prilikom Deki Pantelić. On je ispričao i zbog čega on i Miona neće imati još dece.

Dvogodišnja borba urodila je plodom, te je uprkos činjenici da se iz Nemačke vratio sa 59 kilograma, uspeo da se digne iz kreveta i da se izbori sa izazovom koji je stavljen pred njega i njegovu porodicu. Kaže da ga je iz kreveta podigao pas, koga je morao da izvodi u šetnju i po nekoliko puta dnevno. Dejan je uspeo da se oporavi, pa se 2015. godine vratio na male ekrane.

 

- U tim trenucima čovek samo razmišlja o svojoj porodici, o svojoj maloj deci koje nisam izveo na put. Razmišljao sam o mom Vukašinu, i upravo dok ovo govorim gledam njegovu i Laninu (ćerka) fotografiju koja se nalazi na mom radnom stolu. Prosto nisam naučio Vukašina da igra fudbal i košarku, Lanu nisam odveo pred oltar kod njenog budućeg supruga, iako je mala, to mi je bilo u podsvesti kao neka obaveza. S druge strane, nisam smeo sebi da dozvolim da se predam jer prosto ne smem da budem sebičan da svojoj supruzi ostavim toliki teret i da se ona brine i žrtvuje za porodicu, a to radi i ovako i onako. To su bile neke stvari koje su mi bile u glavi dok sam prolazio kroz te neprijatne životne izazove - govorio je Dejan.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading