ĐANIJEV PARTNER PAO ZBOG DROGE: Držali zajedno restoran, A SADA JE PECA UHAPŠEN KADA JE POKUŠAO DA POBEGNE!

Autor:

Zabava

25.04.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi jesmo držali restoran s porodicom Barnić i dalje ga držimo. Ne postoji čovek iz Srbije koga nisu dočekali, pomogli i ispoštovali, poručio je pevač iz Dubaija, gde ga je zatekla vest o Barnićevom hapšenju.

RepublikaFoto: printscreen
Đani se ne stidi svog prijatelja Pece...

Srpski ugostitelj Predrag Peca Barnić (43), prijatelj folk pevača Radiše Trajkovića Đanija, s kojim, navodno, drži poznati restoran u Beču, uhapšen je zbog trgovine drogom i oružjem, kao i zbog pretnji policiji.

Kako su preneli austrijski mediji, Đanijevog pajtosa je tamošnja policija tokom vikenda zatekla u restoranu s više od pet kilograma droge i oružjem, te je, nakon pokušaja bekstva i dramatične akcije policije, priveden.

Slađa: Ne učazimo u creva ko se čime bavi. Žao nam je što se to desilo našim prijateljima. Oni su cenjeni ljudi

Navodno je reč o restoranu "Semendria", u kom su gostovale mnoge naše estradne zvezde, među kojima i Ðani, koji je na tom mestu čak snimao prilog za televiziju Pink, hvaleći se da je u svom restoranu. On je 2017. pokazao voditelju Ognjenu Amidžiću ceo lokal, gde je tada snimljen prilog za emisiju "Amidži šou".

RepublikaFoto: printscreen

Austrijski mediji opisali filmske scene hapšenja

Vest o Barnićevom hapšenju odjeknula je i u austrijskim medijima.

- Najpre su u restoran ušli muškarac i žena, Barnićevi saradnici, koji su poneli veću količinu kokaina. Potom je došao "kupac", kom je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletele specijalne jedinice austrijske policije "Kobre" - prenosi Hojte i dalje navodi:

- Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran.

Opisana je i filmska scena potere za Barnićem, koji je, prema navodima, pokušao da pobegne.

- Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio u oluku - opisali su mediji policijsku akciju u Beču.

Kako se dalje navodi, pored Barnića, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore.

- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, kalašnjikov, dva pištolja glok i bereta - navodi Hojte.

- Moja kafana, moram da se borim za decu, za familiju... Imamo nekoliko restorana, moram pomoći kad se radi, da pomažemo konobarima, pečemo prasiće... Jedna je "Semendria" - rekao je tada Ðani i pokazao Amidžiću prase koje se peče na ražnju.

Trag vodi ka "kavčanima"

Beč je jedan od gradova u kojem su često boravili i borave pripadnici "kavačkog klana". U tom gradu je pre dve godine ispred poznatog bečkog restorana ubijen "kavčanin" Vladimir Roganović, a teško je ranjen njegov prijatelj Stefan Vilotijević. Takođe, evropski putevi droge koju krijumčari "kavački klan" vode i u prestonicu Austrije. Zato mediji te zemlje hapšenje srpskog ugostitelja i muškarca i žene iz Crne Gore dovode u vezu s jednim klanom na Balkanu i ne isključuju da je zaplenjenih pet kilograma droge zapakovao baš "kavački klan" i namenio prodaji u Austriji. Poznato je takođe da je ekipa Radoja Zvicera i Veljka Belivuka održavala prisne kontakte sa srpskom i crnogorskom estradom. Neki od pevača i starleta koje se kreću u tim krugovima su i saslušani u Beogradu posle hapšenja ekipe Velje Nevolje.

Inače, u pomenutoj kafani, koja je jedna od najpopularnijih u prestonici Austrije, gastarbajteri su organizovali razna slavlja i venčanja na kojima su, pored Đanija, pevali i drugi popularni pevači iz Srbije, kao što su Dejan Matić, Mile Kitić i drugi, a navodno je tu tezgario i glumac Dragan Marinković Maca, kao voditelj programa.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTV Pink Official

Đani zbog duga glumi da je vlasnik Pecinog restorana?

Kako je Srpski telegraf svojevremeno pisao, Ðani se, navodno, mnogo zadužio kod Pece, koji je vlasnik restorana za koji pevač priča da je i njegov. On je to, navodno, pričao svojim kolegama da bi dolazili tu da pevaju i na taj način je pravi vlasnik njemu smanjivao ogroman novčani dug koji je imao kod njega. Kolege su mu pomogle jer su dolazile da pevaju i niko nije pravio pitanje oko visine honorara jer su mislili da je to Ðanijeva kafana, pogotovo što je vodio i televiziju da je snima.

Đani, koji je sa suprugom Slađom na odmoru u Dubaiju, oglasio se, tvrdeći da se ne krije zbog situacije koja je zadesila njegovog prijatelja Pecu, te da ništa ne zna o njegovim drugim delatnostima, pored te, koju zajedno rade.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA

Dejan Matić: Peca nikome nije odmogao

Pevač Dejan Matić takođe se oglasio kad je čuo šta se desilo u restoranu u kome je nastupao.

- Privatno smo veoma dobri, čuo sam šta se desilo i baš mi je žao zbog toga. Znam ga kao čoveka koji, ako nekome nije mogao da pomogne, mu nije ni odmogao - rekao je Matić za medije.

- Mi jesmo držali restoran s porodicom Barnić i dalje ga držimo. Nama je veoma žao što se sve to desilo. Nisam u Srbiji i zatekla me je ta vest. On jeste naš veliki drug i prijatelj, kao i njegova porodica. Ja se ne pravim lud, ništa nisam pogrešno uradio u životu da bih imao čega da se stidim ili da se pravdam, ali se svojih prijatelja ne stidim niti ulazim u to ko se čime bavi. Prema nama je ta porodica savršena. Mi njih obožavamo, divni su ljudi, ne postoji čovek iz Srbije koga nisu dočekali, pomogli i ispoštovali - poručio je ovim povodom iz Dubaija folker za srpske medije, dok je njegova supruga Slađa dodala:

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Maca: Peca je gospodin i brat, ceo svet je povezan s drogom

- Ne znam ništa o hapšenju, Peca je moj brat, šta ima tu ja ne znam. Znam da je, vezano za ugostiteljstvo, najjači gospodin, ali i brat - rekao je Marinković za Telegraf, a na pitanje o umešanosti s drogom dodao:

- Daj, nemoj me zafrkavati, ceo svet je povezan s drogom, svi su u tome, ne zaje*vajte se više i ne pravite se budale. Svi se udaraju, bodu se u du*e i u venu.

- Ja sam sa njegovom Katarinom držala mali restoran, ne ulazim u DNK ko se čime bavi. Moj suprug je pevač i ima pravo da se bavi čime želi. Ne ulazimo u creva ko se čime bavi. Imamo pravo da držimo šta želimo. Zaista nam je žao što im se to desilo. I mi smo ostali zatečeni, ali sve što mogu da kažem jeste da su oni divni, porodični ljudi, veoma cenjeni i poštovani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading