MILENA RADULOVIĆ O PROCESU OPORAVKA NAKON SILOVANJA: GLumica hrabro ispričala sve o intimnoj borbi

Autor: Republika.rs

Zabava

09.04.2021

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena Radulović progovorila je o silovanju i slučaju Mika Aleksić. Glumica je ispričala sve detalje o svom putu isceljenja.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Milena Radulović govorila je o slučaju protiv Mike Aleksića...

Milena Radulović gostovala je u jednoj emisiji u kojoj je govorila o slučaju Mike Aleksića.

Glumica je rekla tom prilikom:

-  Ja nisam mogla ni da zamislim kada sam odlučila da moja prijava ne bude anonimna, već da bude potpisana imenom i prezimenom. Nisam ni očekivala ovaj cunami, ovu lavinu reakcija na prijavu seksualnog nasilja, što pokazuje da nikada u društvu ni ne pričamo o ovoj temi. Uvek izgleda kao neka novo-potegnuta tema, ali moj iskaz i moja izjava dokazuje da je ona tu sve vreme.- i dodala:

- Jako je teško govoriti o svemu ovome, to nije - kad kažu silovanje, seksualni napad - to nije nešto na šta te roditelji upozoravaju, kao kad ideš na splav, pa te upozore "Nemoj sama, idi s drugarom"... Ovom se ne posvećuje pažnja, nema preventive, a najčešće se dešava da upravo ovo zlostavljanje čine nama najbliže osobe; Naši kumovi, profesori, učitelji, komšije... Zlostavljači to znaju, tako i pripremaju, planiraju da idu do tog cilja, do silovanja. A sa tim je strašno da se suočimo, mnogo je strašnije suočiti se sa tim da će te najbliži povrediti nego neki ko će da izleti iz šume. To oduvek postoji, nije to topla voda, ali tu mora drugačiji pristup, drugi, blaži tretman društva.

RepublikaFoto: instagram.com/milena.radulovic
Nisam očekivala ovaj cunami...

Objasnila je i zašto su ovo uradile:

-Nas je puno, devet je u zakonskom roku, ostatak su svedoci, nas 19 ga teretimo. Ja sam psihoterapijom smogla snagu da istupim i optužim ga. Psihoterapija dosta pomaže da se nastavi, moraš da shvatiš da moraš dalje, da nastaviš u životu, školu, fakultet... Dugo vremena mi je trebalo da skupim hrabrost, ali ja sam znala da to ne možeš da zaboraviš, i istupila sam u javnost. Nisam mogla ni da zamislim da ću imati ovoliku podršku javnosti, ovo je divno šta sam iskusila, mene je jako pozitivno iznenadilo i pokazuje da naše društvo spremno da se suoči sa ovom temom. Teško je. Mi treba da se suočimo sa tim da je to uradio ko nam je najbliži. Moramo da se suočimo i sa tim da mi prvi moramo da istupimo u javnost, šta god tabloidi pisali o nama, jer smo javne ličnosti, kao primer drugima. Meni je potpuno nebitno da pričamo konkretno o njemu, već da se stvori svest o ovom činu. Znate, meni kad su ponudili da potpišem, "Hoćete da se potpišete sa M.R. ili imenom i prezimenom?", ja sam odmah znala da ću potpisati imenom i prezimenom, ja sam kroz psihoterapiju stekla hrabrost i shvatila da ja ovo moram da uradim. Sada se postavlja pitanje kakva je to glumačka profesija kad sve ovo izlazi u javnost, ali to pitanje ne treba da se postavlja.

 

 

NJen psiholog joj je rekao i šta treba da uradi, a ona je poslala jasnu poruku javnosti kako da prevaziđemo ovaj problem:

-Meni je psiholog rekao da treba da donesem slike iz tog perioda mog života, da ja shvatim da to nisam trenutna ja, da to sa slike nije osoba s kojom ti sad razgovaraš. Moramo da sazrimo, da skupimo hrabrost i da nismo mi krive za ovo nasilje. Ovo što sam uradila treba da probudi važnost da pričamo o ovim temama, da progovore i sve one žene koje ne žele ili nemaju hrabrosti da istupe i ispričaju o njihovim silovanjima. Mogu samo da preporučim da se priča o tome, da se snime filmovi na ovu temu, da se snimaju pesme koje opevavaju ove situacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading