Ja 30 godina gradim imidž lepog Toze, a tebi je toliko loše svetlo: Tozovac godinama nije hteo da dođe u Vesninu emisiju!

Autor:

Zabava

06.04.2021

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač nije hteo godinama da ide u Vesninu emisijju.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić, Youtube/ RTS Kolo - Zvanični kanal
Legendarni pevač nije hteo godinama da ide u Vesninu emisijju.

Vesna Dedić oprostila se od legendarnog Predraga Živkovića Tozovca koji nas je napustio u 85. godini tako što se prisetila "Balkanske ulice", u kojoj ga je posle silnih poziva i ugostila. 

- Poslednji pozdrav iz 'Balkanske ulice'... Od 2002. do 2012. kada bih ga zvala u emisiju govorio je: "Ja trideset godina gradim imidž lepog Toze, a tebi je toliko loše svetlo u emisiji da neću da dođem -  napisala je.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/RTS Balkanskom ulicom - Zvanični kanal
Vesna Dedić

- Kada mi je Tijanić odobrio studio i bolju rasvetu, Tozovac je došao i toliko divno pričao i pevao, da smo snimili 'Balkanskom ulicom' iz dva dela. Imala sam čast da ga ponekad, kao posle promocije romana "Zagrli me" slušam do zore i to je moj veliki emotivni kapital. 

- Tozovac je ostavio trag u beskraju u istoriji duha zemalja bivše Jugoslavije i napustio ovaj svet svestan da je jedan od najvećih i najvoljenijih - napisala je Vesna Dedić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

 

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading