TOZOVAC IMA BROJNE GLUMAČKE ULOGE: Da li se sećate legendardnog pevača u ovim ostvarenjima?

Autor: Republika.rs

Zabava

23.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda narodne muzike Predrag Živković Tozovac tokom višedecenijske karijere pokazao je nekoliko talenata po kojima će ga sigurno zauvek pamtiti. GLuma je jedan od njih.

RepublikaFoto: twitter.com/ Koncerti Zurka
Predrag Živković Tozovac

Osim što je svojim glasom mnogima razgalio dušu, Tozovac se odlično pokazao i kao glumac, ali čak i voditelj.

To pokazuju veoma bitni projekti koju su mu bili povereni.  Predrag Živković Tozovac se odavno pokazao kao odličan pevač, ali novije generacije sigurno ne znaju za njegove glumačke talente.

Na malim ekranima prvi put se pojavio 1968. godine u mini seriji „Naše priredbe“ koja je emitovana na Televiziji Beograd. Uloge su tumačili Slobodan Aligrudić, Ljubomir Cipranić, Olivera Marković i drugi, a kao specijalni gosti pojavljivali su se tada poznati pevači Tozovac i Cune Gojković.

 U drami „I Bog stvori kafansku pevačicu“ iz 1972. godine Tozovac glumi pevača. Reč je o jugoslovensko-nemačkom filmu čiji scenario su napisali Gordan Mihić i Bogdan Jovanović. Glavne uloge su igrali Velimir Bata Živojinović i Vera Cukić. 

Pojavio se u tri epizode TV serije „Naše priredbe“, te u jednoj epizodi serija „Obraz uz obraz“ i „Život je lep“ iz 1973. godine.

Sa Cunetom Gojkovićem, Zlatom Petrović, Mijom Aleksićem, Miodragom Petrovićem Čkaljom i drugima se 1975. godine pojavio u televizijskom filmu „Momčine“ Aleksandra Đorđevića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Tozovac

 Učestvovao je u snimanju muzičkog tok šoa „Čast mi je poznavati vas“ koji su vodili Vlastimir Đuza Stojiljković, Jovan Janićijević Burduš i Ružica Sokić.

Pojavio se i u filmovima „Otpisani“ iz 1978. i „Prva srpska železnica“ iz 1979. godine. Od 1983. do 1986. godine je sa kolegama Cunetom Gojkovićem i Zlatom Petković na RTB-u vodio muzičku emisiju „Folk parada“, koja je afirmisala brojne pevače narodne muzike poput Marinka Rokvića, Halida Muslimovića, Zorice Marković i drugih. Tri godine kasnije Tozovac je napisao pesme „Frida“ i „Lilijana Lili“ za potrebe filma „Balkan ekspres 2“ sa kojima se pojavio u ulozi pevača u filmu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading