Balaševiću supruga bila najveći kritičar! Olja: Đole, debeo si, ne smeš da piješ i podriguješ na bini!

Autor:

Zabava

25.02.2021

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadski kantautor Đorđe Balašević, osim po svom umetničkom tragu, koji je ostavio na domaćoj muzičkoj sceni, ostaće upamćen i po nesvakidašnjoj ljubavi prema supruzi Oliveri, s kojom je proveo gotovo 40 godina u braku.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe i Olivera Balašević

Upravo njoj je pripisivao i zasluge što je, pored velikog uspeha i popularnosti, koju je stekao tokom dugogodišnje karijere, ipak ostao čvrsto na zemlji. O tome je govorio u jednom od svojih mnogobrojnih intervjua.

 

- Olivera me je uvek vraćala na zemlju. Kao kad klinac uči da vozi bicikl, pa sad već malo zna, ali još uvek ideš pored njega da bi ga blago dotakao po ramenu i ispravio ako krene da se naginje na jednu stranu. Kada su svi bili zadovoljni koncertom, Olja je znala da sedi u prvom redu i na ulaznici piše kritike: "Debeo si, ne smeš pre koncerta da piješ koka-kolu jer podriguješ na sceni", milion mana je umela da mi nađe (smeh) - magazin Stori podsetio je na jednu od anegdota koju je svojevremeno Đole ispričao o ženi.

Najveći kritičar, ali i junakinja svih njegovih knjiga i pesama, voljena žena Olivera ujedno je Balaševiću bila i najveća podrška. Opisivao ju je kao vernog Sanča Pansu, ljubavnicu, saborca i najboljeg druga. Pričao je da ga je osvojila kada mu je tražila da joj pričuva šnale pošto je išla da se kupa, izvodeći salto.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Stanković
Đorđe Balašević

- Kao u mojoj pesmi, došla je tiho, nezvana, sama i ostala u meni zauvek. Bila je siromašna studentkinja, reprezentativka u gimnastici. Od prvog susreta nismo se razdvajali duže od dva dana. S njom sam mogao da provodim sate u razgovoru i šetnji. Kad bih otišao negde bez nje, pomišljao sam: "Bože, što mi nedostaje to stvorenje" - prepričavao je Đorđe za života detalje s početka veze sa Oliverom.

Podsećamo, Balašević je i preminuo tražeći da mu pozovu suprugu, a pesmom "Olivera" je i ispraćen na večni počinak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading