BALAŠEVIĆ nije dočekao venčanje sina: Ovako je Đole govorio o Aleksinom rođenju i tome koliko je oplemenio porodicu!

Autor: Republika.rs

Zabava

21.02.2021

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslednik je došao nakon velike borbe za potomstvo.

RepublikaFoto: youtube.com
Aleksa i Đorđe Balašević

Kantautor  Đorđe Balašević, koji je svojim umetničkim stvaranjem brisao granice u atlasima i ujedinio ceo region, večnu inspiraciju i ljubav za stvaranjem pronalazio je u svojoj porodici supruzi Oliveri, ćerkama Jovani i Jeleni i sinu Aleksi.

Balaševići su sina dobili 1994. godine i to uprkos  poteškoćama koje su imali za začetkom i trećeg deteta. Ipak, on je uneo dodatnu draž i radost u celu porodicu.

Krajem 2019. godine Aleksa je zaprosio svoju devojku u Izraelu, međutim, tome nije prisustvovao niko od njihovih članova porodice. Ipak, radost u domu Balašević bila je tada neizmerna. 

-Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten. Sada čekamo blagoslov za samo venčanje, odnosno bračnu tajnu. Voleo bih da crkveno venčanje bude isto u Svetoj zemlji. Ljudima u današnjem vremenu ovo je možda neobično, pošto se danas sve manje i manje venčava i u crkvi - ispričao je Aleksa Balašević za magazina "Gloria" nakon veridbe.

Đorđe Balašević nažalost nije dočekao venčanje svog naslednika. Bolest je bila jača. Ipak, uspomene porodici i radost okoju su godinama delili niko ne može oduzeti. 

Kantautor je u intervjuu koji je dao godinu dana po rođenju sina mnogima izmamio osmehe na lica pričajući o tome koliko je Aleksino rođenje promenilo celu porodicu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Aleksa Balašević

- Nikad nisam u životu imao tu varijantu kao bitno je da se rodi sin. Kada smo Olja i ja vadili neke analize  prilikom Oliverinih trudnoća, svi su bili smrtno zbunjeni kada su nas pitali da li želimo da znamo pol bebe. Olja i ja nismo hteli ni da čujemo, ni Jovana naša najstarija devojčica nije htela da zna,  a jedino je Jelena znala pol ali nam nije rekla do nekoliko dana pred porođaj.  Veoma sam vezan za devojčice, ali je jedina razlika u tome što u tim godinama kada su se one rodile, ja sam puno radio, snimao ploče, išao na turneje, nosio se sa konkurencijom. Sad za dete imam više vremena, znaš za jednog malog čoveka koji raste. Znaš da će to malo biti nešto sa svojim planovima željama. Slušao sam od ljudi koji su kao i mi treće dete dobili dosta kasnije da je ono nešto posebno. Ja svoju decu ne odvajam, međutim, činjenica je da  nas je ovaj mali sada promenio. Promenio nam se život na najlepši način. Sve neke malere koji su nas stizali ove godine, prošli su neopaženo uz malog Aleksu - pričao je Balašević u intervjuu za Studio B davne 1995. godine

RepublikaFoto: printescreen/Instagram
Olivera i Đorđe Balašević

- Olja je bila veoma tužna kada je došla iz porodilišta jer su joj rekli da neće više moći da rađa decu zbog nekih smetnji. Međutim, ko zna, medicina napreduje... Porodica je osnova i glavno uporište za sve - rekao je kantautor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading